Χρήσιμες εκφράσεις της bab.la - Ταξίδι

Οι ταξιδιωτικές εκφράσεις σας παρέχουν όλες τις εκφράσεις που χρειάζεστε για τα ταξίδια σας στο εξωτερικό, χωρισμένες σε κατηγορίες ανάλογα με τις καταστάσεις στις οποίες θα σας φανούν χρήσιμες. Χρησιμοποιήστε το Λεξικό Φράσεων της bab.la για μα επικοινωνήσετε με άτομα που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα σας, όταν για παράδειγμα ταξιδεύετε σε μια ξένη χώρα. Επιλέξτε την κατηγορία που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας για να δείτε όλες τις εκφράσεις που χρειάζεστε:

Οι φράσεις για τα ταξίδια είναι χωρισμένες σε υποκατηγορίες ώστε να βρίσκετε αυτό που ψάχνετε ακόμα πιο εύκολα. Θα βρείτε εκφράσεις που αφορούν την υγεία και τα χρήματα, τις βασικές εντολές που θα χρειαστείτε για να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή στο εξωτερικό, ακόμα και τις εκφράσεις που θα χρειαστείτε για να κάνετε γνωριμίες! Συνήθως μιλάμε αγγλικά όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, μερικές φορές όμως τα αγγλικά δεν μας βοηθάνε. Τώρα χωρίς να χρειάζεται να μάθετε τη γλώσσα, με όλους τους γραμματικούς κανόνες και το λεξιλόγιο, μπορείτε με τους οδηγούς μας να μάθετε τις βασικές εκφράσεις που θα χρειαστείτε για να συνεννοηθείτε στη γλώσσα της χώρας που επισκέπτεστε. Το Λεξικό Φράσεων της bab.la περιλαμβάνει όλες τις εκφράσεις που θα σας επιτρέψουν να εκφραστείτε σωστά σε όλες τις περιστάσεις, είτε θέλετε να παραπονεθείτε για το δωμάτιό σας ή για το φαγητό στο εστιατόριο που επισκεφτήκατε, είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή για να κρατήσετε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Το Λεξικό Φράσεων της bab.la περιλαμβάνει οδηγούς επιβίωσης για διάφορες καταστάσεις. Μπορείτε να μάθετε βασικό λεξιλόγιο και εκφράσεις για να συνεννοηθείτε στο εξωτερικό. Την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε στο εξωτερικό, θα μπορείτε να συστηθείτε στη γλώσσα της χώρας που επισκέπτεστε και να ζητήσετε οδηγίες από τους ντόπιους για τα αξιοθέατα. Όλοι εκτιμούμε την προσπάθεια όταν κάποιος μας απευθύνετε στη γλώσσα μας: δείχνει ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και την ιστορία μας.

Φανταστείτε πως είστε διακοπές στο εξωτερικό και μετά από μια κουραστική ημέρα ξεναγήσεων στα αξιοθέατα θέλετε να απολαύσετε τη βραδιά σας δοκιμάζοντας την τοπική κουζίνα. Με τους οδηγούς επιβίωσης της bab.la θα μάθετε πώς να ζητάτε πληροφορίες για εστιατόρια, να παραγγέλνετε φαγητό και ποτά και να ζητάτε το λογαριασμό. Αν έχετε κάποια αλλεργία, θα μάθετε εδώ πώς να ενημερώνετε τους σερβιτόρους.

Ενίοτε, όταν ταξιδεύουμε, χρειάζεται να εκφράσουμε τα παράπονά μας: είτε γιατί λείπει κάτι από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένουμε, όπως οι πετσέτες ή ένα μαξιλάρι, είτε γιατί δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το φαγητό του εστιατορίου όπου επιλέξαμε να δειπνήσουμε. Το Λεξικό Παραπόνων της bab.la συγκεντρώνει αυτές ακριβώς τις εκφράσεις που σας χρειάζονται σε αυτές και πολλές ακόμα περιπτώσεις. Εδώ θα βρείτε ακόμα και την τοπική αργκό, για να αναμιχθείτε με τους ντόπιους!

Το κέρδος σας θα είναι διπλό αν μάθετε να μιλάτε τη γλώσσα της χώρας που επισκέπτεστε: θα συνεννοηθείτε πιο εύκολα, και θα ζήσετε μια πραγματική εμπειρία επικοινωνώντας με τους ντόπιους! Όταν χρησιμοποιούμε μια γλώσσα γέφυρα για να συνεννοηθούμε με κάποιον, μερικές πληροφορίες χάνονται στη μετάφραση, ενώ δεν λείπουν και οι παρεξηγήσεις. Με τον οδηγό επιβίωσης μπορείτε να είστε σίγουροι πως θα γίνετε κατανοητοί όταν πραγματικά το χρειάζεστε.

Σας ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλές διακοπές!