Χρήσιμες εκφράσεις της bab.la - Προσωπική Αλληλογραφία

Η κατηγορία Προσωπική Επικοινωνία του λεξικού φράσεων περιλαμβάνει παραδείγματα για τη σύνταξη επίσημων επιστολών, προσκλήσεων και ανακοινώσεων. Η περιγραφή της κάθε φράσης σας δίνει πληροφορίες σχετικά με το ύφος της: είναι επίσημη, φιλική ή αγενής;

Οι υποκατηγορίες της Προσωπικής Επικοινωνίας περιλαμβάνουν εκφράσεις που σας βοηθούν να γράψετε επιστολές, ανακοινώσεις ή και προσκλήσεις Οι κανόνες διατύπωσης ενός μηνύματος διαφέρουν από γλώσσα σε γλώσσα και από περιοχή σε περιοχή. Εδώ μπορείτε να βρείτε ακόμα και συμβουλές για να γράφετε σωστά τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη ώστε τα γράμματα και οι προσκλήσεις σας να μην χάνονται στο ταχυδρομείο.

Στον προφορικό λόγο είναι εύκολο να διορθώσουμε τα λάθη μας, και ακόμα κι αν μας ξεφύγει κάτι σπάνια δυσχεραίνει την επικοινωνία. Στο γραπτό λόγο όμως δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, γι' αυτό είναι σημαντικό η γραπτή επικοινωνία μας να μην έχει λάθη και ασάφειες, και φυσικά να είναι ευχάριστη. Είναι εύκολο να παρεξηγήσουμε το γραπτό λόγο στη γλώσσα μας, πόσο μάλλον σε μια ξένη γλώσσα. Γι' αυτό και τα λεξικά φράσεων είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα!

Χρησιμοποιώντας το σωστό ύφος, τις λέξεις που θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και τις εκφράσεις που περιμένουν να διαβάσουν οι παραλήπτες των μηνυμάτων σας, η επικοινωνία σας θα είναι πιο αποτελεσματική και ευχάριστη.

Συχνά ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι το ύφος στο γραπτό λόγο. Σκεφτείτε όμως πόσο δύσκολο είναι να επιλέξουμε τις σωστές εκφράσεις όταν στέλνουμε ένα γράμμα ή μια ευχητήρια κάρτα. Δεν θέλουμε το ύφος να είναι πολύ επίσημο, ούτε όμως και υπερβολικά καθημερινό. Επιλέξτε τις σωστές εκφράσεις με το Λεξικό Φράσεων για να μην κάνετε ποτέ λάθος!

Οι κανόνες σύνταξης μιας επίσημης αποστολής διαφέρουν σημαντικά από γλώσσα σε γλώσσα. Η προσωπική επικοινωνία μερικές φορές μας δυσκολεύει εξίσου. Για παράδειγμα, μια πρόσκληση γάμου παιδεύει ακόμα και τους φυσικούς ομιλητές! Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της φράσης «Σας προσκαλούμε...» και της φράσης «Θα θέλατε να έρθετε...» και συχνά είναι δύσκολο να επιλέξουμε το κατάλληλο ύφος. Στο Λεξικό Φράσεων θα βρείτε αναλυτικές περιγραφές των περιπτώσεων στις οποίες χρησιμοποιείται η κάθε έκφραση.

Στην καθημερινότητά μας γράφουμε ευχετήριες κάρτες συνέχεια: για γάμους, βαφτίσια , αρραβώνες, ορκωμοσίες και επαγγελματικές επιτυχίες, αλλά δυστυχώς και για να ευχηθούμε περαστικά ή να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας. Είναι πολύ σημαντικό να εκφραζόμαστε σωστά σε αυτές τις περιπτώσεις ώστε να μην προσβάλουμε τους παραλήπτες.

Όταν στέλνουμε γραπτά μηνύματα στο κινητό τείνουμε να συρρικνώνουμε τις λέξεις. Συχνά μπερδευόμαστε ακόμα και στη δική μας γλώσσα, πόσο μάλλον όταν γράφουμε ή λαμβάνουμε μηνύματα σε μια ξένη γλώσσα. Ευτυχώς εδώ στην bab.la έχουμε ξεδιπλώσει το μυστήριο των SMS και μοιραζόμαστε τα μυστικά τους μαζί σας για να καταλαβαίνετε τις συντομογραφίες και την αργκό στα μηνύματα που λαμβάνετε από τους φίλους σας.

Είμαστε σίγουροι πως θα βρείτε τις σωστές εκφράσεις στο λεξικό φράσεων μας!