Χρήσιμες εκφράσεις της bab.la - Μετανάστευση

Το λεξικό φράσεων για μετανάστες είναι ο τέλειος σύντροφος για τη μετακίνηση σας στο εξωτερικό. Περιλαμβάνει όλες τις φράσεις που θα χρειαστείτε για την νέα σας καθημερινή ζωή και όλες τις φράσεις κλειδί που θα είναι χρήσιμες όταν ασχολείστε με ενοικίαση διαμερίσματος, επίσκεψη νοσοκομείου ή οποιεσδήποτε διοικητικές υπηρεσίες.

Το λεξικό φράσεων για μετανάστες και ομογενείς είναι μοιρασμένο σε διάφορες υποκατηγορίες για να σας βοηθήσει να βρείτε γρήγορα την μετάφραση που χρειάζεστε άμεσα. Η μετακίνηση στο εξωτερικό είναι μια πρόκληση και, ακόμα και αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγγλικά ως γλώσσα συνεννόησης, μπορεί να κολλήσετε σε μια σημαντική συνομιλία στην οποία δεν υπάρχει χώρος για λάθη. Αν η γνώση της γλώσσας που ομιλείται στην χώρα που σας φιλοξενεί δεν είναι αρκετή, και δεν μπορείτε να βρείτε ένα ντόπιο να σας βοηθήσει, τότε υπάρχει η πιθανότητα να αντιμετωπίσετε περιττές δυσκολίες και παρεξηγήσεις.

Βήμα με βήμα, οι φράσεις μας θα σας καθοδηγήσουν μέσα από διάφορες καταστάσεις που σχεδόν όλοι οι μετανάστες και ομογενείς πρέπει να αντιμετωπίσουν σε κάποιο σημείο της μετατόπισης τους. Θα λάβετε όλες τις πληροφορίες για το τι πρέπει να πείτε όταν μετακινηθείτε για πρώτη φορά σε μια πόλη; τις φράσεις που χρειάζεστε για να κάνετε εγγραφή στο δημαρχείο, πως να εξηγήσετε που μένετε ή την συζυγική σας κατάσταση. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για το πως μπορείτε να ασφαλιστείτε ή να υποβάλετε αίτηση για βίζα ή να κάνετε ερωτήσεις περί της άδειας οδήγησης σας.

Υπάρχουν επίσης φράσεις για τα πρώτα σας βήματα σε μια τράπεζα ή ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Αυτές οι φράσεις θα σας διδάξουν πως να ανοίξετε λογαριασμό σε τράπεζα, να ζητήσετε μια νέα πιστωτική κάρτα ή και να καταγγείλετε μια κλεμμένη. Στις πλείστες χώρες δεν μπορείτε να βρείτε δουλειά ή να νοικιάσετε διαμέρισμα αν δεν έχετε τραπεζικό λογαριασμό στην χώρα κατοικίας σας. Είναι ζωτικής σημασίας να αφιερώσετε χρόνο στην εύρεση τραπεζικού λογαριασμού που ταιριάζει των αναγκών σας.

Κατά πόσον μετακομίσατε σε άλλη χώρα ως φοιτητής ή εργαζόμενος, έχουμε φράσεις για να σας καθοδηγήσουμε στην διεκπεραίωση των διατυπώσεων που περιλαμβάνουν αυτές οι μετακινήσεις. Αν σπουδάζετε, πως να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές σας και τυχόν διαθέσιμες υποτροφίες. Αν εργάζεστε, πως να κατανοήσετε το συμβόλαιο σας, να πληροφορηθείτε σχετικά με την φορολογική σας δήλωση ή να διαπραγματευτείτε το μισθό σας. Ακόμα και αν τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά ή η γλώσσα στο γραφείο είναι τα αγγλικά, είναι θέμα χρόνου το πότε θα βρεθείτε αντιμέτωποι/ες με φράσεις στην γλώσσα της χώρας όπου μετακομίσατε. Αυτοί οι όροι είναι σε συμβόλαια, αναρτημένοι σε πινακίδες ή απλώς μέρη μιας συζήτησης στην οποία ο συνομιλητής σας δεν ξέρει την έκφραση στα αγγλικά. Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι/ες να αντιμετωπίσετε το άγνωστο και να οργανωθείτε ώστε να μπορείτε να αντεπεξέλθετε σε οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις με άριστα.

Τέλος, έχουμε όλες τις φράσεις που χρειάζεστε για πιο ειδικές περιπτώσεις, όπως η μεταφορά κατοικίδιων ζώων μαζί σας στο εξωτερικό ή η αίτηση για παροχές αναπηρίας στη νέα σας πατρίδα.