Χρήσιμες εκφράσεις της bab.la - Εμπορική αλληλογραφία

Στην κατηγορία επαγγελματική επικοινωνία του λεξικού φράσεων θα βρείτε τις πιο συνηθισμένες εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στην επαγγελματική επικοινωνία. Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει, όπως για παράδειγμα την επαγγελματική επιστολή ή τα παραδείγματα τιμολογίων για να δείτε τα παραδείγματα εκφράσεων.

Το Λεξικό Φράσεων για την επαγγελματική επικοινωνία περιλαμβάνει τις πιο συνηθισμένες εκφράσεις για επίσημο επαγγελματικό λόγο και επαγγελματικές επιστολές. Σε κάθε υποκατηγορία, όπως για παράδειγμα στην επαγγελματική επιστολή, θα βρείτε τις πιο συνηθισμένες εκφράσεις, καθώς και παραδείγματα χρήσης αλλά και δείγματα κειμένου.

Για παράδειγμα, στις κατηγορίες επιστολή και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θα βρείτε τις αποδόσεις συνηθισμένων εκφράσεων που χρησιμοποιούνται στην επαγγελματική επικοινωνία. Μάθετε το σωστό τρόπο σύνταξης μιας επιστολής σε διάφορες γλώσσες και απευθυνθείτε στο συνομιλητή σας με τον κατάλληλο τρόπο. Το όνομα του παραλήπτη προηγείται της επωνυμίας της επιχείρησης; Πώς λέμε «Αγαπητέ/αγαπητή» σε άλλες γλώσσες; Πώς γράφουμε μια επαγγελματική πρόταση;

Η παγκοσμιοποίηση είναι φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών, αλλά έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής. Πρόκειται στη ουσία για τη διεθνοποίηση του εμπορίου και την ενοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας και της χρηματοπιστωτικής αγοράς. Από εκεί προέρχεται και ο όρος «παγκόσμιο χωριό». Τι σημαίνει λοιπόν η παγκοσμιοποίηση για την καθημερινότητά μας;

Όλοι έχουμε επαγγελματικές επαφές, όπως για παράδειγμα συναδέλφους, συνεργάτες ή προμηθευτές, και επικοινωνούμε συχνά μαζί τους μέσω email. Εδώ, στην κατηγορία E-Mail, σας δίνουμε συμβουλές για το ύφος και τις εκφράσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην ηλεκτρονική σας αλληλογραφία ώστε η επικοινωνία σας να είναι πιο αποτελεσματική. Το ίδιο ισχύει και για τις επαγγελματικές επιστολές: το ύφος μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Στην κατηγορία Επιστολές μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Είναι σημαντικό στη δουλειά μας να μπορούμε να συντάξουμε ένα τιμολόγιο ή μια επαγγελματική πρόταση, ή ακόμα και να κάνουμε μια κράτηση για κάποιο επαγγελματικό ταξίδι. Το Λεξικό Φράσεων της bab.la είναι ένα πολύ καλό βοήθημα ώστε η επικοινωνία σας να είναι πάντα επιτυχής. Με το Λεξικό Φράσεων μπορείτε εύκολα να βρείτε το σωστό λεξιλόγιο για να στείλετε ή να επιβεβαιώσετε μια παραγγελία, να ετοιμάσετε ένα τιμολόγιο ή να χειριστείτε τα ραντεβού και τις κρατήσεις σας. Στην επαγγελματική επικοινωνία κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο, αν για παράδειγμα ο πελάτης μας δυσκολεύετε να κατανοήσει το τιμολόγιο που του στείλαμε ή αν κάνουμε κάποιο λάθος σε μια παραγγελία. Η bab.la έχει ετοιμάσει μια λίστα με όλες τις εκφράσεις που θα χρειαστείτε για να μην αντιμετωπίσετε ποτέ κανένα από αυτά τα προβλήματα.

Στο Λεξικό Φράσεων της bab.la θα βρείτε και πολλές ακόμα εκφράσεις που θα σας χρησιμεύσουν στην καθημερινή σας επικοινωνία. Για παράδειγμα, οι συντομογραφίες μας λύνουν τα χέρια στη δουλειά και μας γλιτώνουν πολύτιμο χρόνο. Εδώ θα βρείτε όλες τις παγιωμένες συντομογραφίες κάθε γλώσσας. Μπορείτε επίσης να δείτε τους εργασιακούς τίτλους και τις αποδόσεις τους σε άλλες γλώσσες, ώστε να γνωρίζετε πάντα τη θέση του συνεργάτη σας.

Ευχόμαστε η επαγγελματική σας επικοινωνία να είναι επιτυχής με τη βοήθεια του λεξικού φράσεων μας!