Χρήσιμες εκφράσεις της bab.la - Αιτήσεις

Η κατηγορία Αιτήσεις και Βιογραφικό Σημείωμα συγκεντρώνει τις βασικές εκφράσεις που συναντούμε σε αιτήσεις, βιογραφικά σημειώματα, συνοδευτικές και συστατικές επιστολές. Χρησιμοποιήστε το λεξικό φράσεων για να συντάξετε το βιογραφικό σας σημείωμα και να συμπληρώσετε κάθε είδους αίτηση.

Αφιερώσαμε μια ολόκληρη κατηγορία στις εκφράσεις που χρειάζεστε για να συμπληρώσετε μια αίτηση ή το βιογραφικό σας σημείωμα. Σε καμιά άλλη περίπτωση οι λέξεις που επιλέγουμε δεν έχουν τόσο μεγάλη επίδραση στη ζωή μας: ένα καλό βιογραφικό σημείωμα μπορεί να κάνει τη διαφορά και να μας επιβραβεύσει με τη δουλειά που θέλουμε.

Ο τρόπος παρουσίασης της ακαδημαϊκής μας εμπειρίας και των προσωπικών μας δεδομένων μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα και από γλώσσα σε γλώσσα. Στο λεξικό φράσεων μπορείτε να βρείτε όλες τις εκφράσεις που ο μελλοντικός σας εργοδότης περιμένει να δει στο βιογραφικό και στην αίτηση σας. Επιπλέον, στις διάφορες υποκατηγορίες του λεξικού θα βρείτε παραδείγματα για την παρουσίαση των προσόντων σας και τη σύνταξη συνοδευτικών επιστολών.

Η συνοδευτική επιστολή μας αντιπροσωπεύει: δείχνει στον δυνητικό εργοδότη μας πώς δομούμε τη σκέψη μας και πώς εκφραζόμαστε, ποιες είναι οι προτεραιότητές μας και πολλά άλλα. Η γραμματική και η ορθογραφία μας πρέπει να είναι σε επίπεδο φυσικού ομιλητή, καθώς κατά πάσα πιθανότητα οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι φυσικοί ομιλητές. Τώρα με το Λεξικό Φράσεων μπορείτε να βρείτε όλες τις εκφράσεις που επιθυμούν να δουν στη συνοδευτική επιστολή σας οι μελλοντικοί σας εργοδότες ώστε η αίτηση σας να ξεχωρίσει. Πώς ανοίγουμε και πώς κλείνουμε μια συνοδευτική επιστολή; Τι κάνουμε αν δεν γνωρίζουμε σε ποιον απευθυνόμαστε; Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Και η σύνταξη βιογραφικού σημειώματος ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες, που διαφέρουν ανάλογα με τη γλώσσα και τη χώρα. Είναι σημαντικό να τους γνωρίζουμε ώστε να παρουσιάζουμε τον εαυτό μας και τα προσόντα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πώς παρουσιάζουμε την επαγγελματική μας εμπειρία; Πώς αναφερόμαστε στους προηγούμενους εργοδότες μας; Όταν στέλνουμε το βιογραφικό μας σημείωμα πρέπει να αποφεύγουμε τα λάθη. Με το Λεξικό Φράσεων θα μπορέσετε να συντάξετε ένα άψογο βιογραφικό σημείωμα, ώστε η αίτηση σας να βρεθεί στην κορυφή!

Σας ζήτησαν να γράψετε μια συστατική επιστολή σε κάποια ξένη γλώσσα; ή μήπως θέλετε να μεταφράσετε μια συστατική επιστολή που λάβατε δουλεύοντας στο εξωτερικό; Το Λεξικό Φράσεων για τις Συστατικές Επιστολές μπορεί να σας βοηθήσει. Οι συστατικές επιστολές χρησιμοποιούν συγκεκριμένο λεξιλόγιο, γι' αυτό και με τη βοήθεια του Λεξικού Φράσεων μπορείτε εύκολα να έχετε άψογα αποτελέσματα. Προσοχή όμως: το ύφος ίσως διαφέρει από γλώσσα σε γλώσσα. Είναι σημαντικό οι συστατικές επιστολές σας να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του παραλήπτη. Συμβουλευτείτε λοιπόν τώρα το Λεξικό Φράσεων για να αποφύγετε τα λάθη.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία με την αίτησή σας! Είμαστε βέβαιοι πως θα ξεχωρίσει για τις άψογες γλωσσικές επιλογές σας!