Χρήσιμες εκφράσεις της bab.la

Το Λεξικό Φράσεων της bab.la περιλαμβάνει χιλιάδες συνηθισμένες φράσεις και εκφράσεις σε πολλές γλώσσες. Χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες που η καθεμιά περιλαμβάνει εκατοντάδες εκφράσεις. Κάθε έκφραση συνοδεύεται από παραδείγματα χρήσης για να γνωρίζετε σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται.

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τη ζωή σας στο εξωτερικό

Ταξιδεύουμε για ευχαρίστηση, σπουδάζουμε σε μια ξένη χώρα για να μαζέψουμε γνώσεις, μετακομίζουμε στο εξωτερικό για να προχωρήσει η καριέρα μας. Ακόμα και χωρίς να αφήσουμε την πόλη καταγωγής μας, αλληλοεπιδρούμε με ανθρώπους με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο από το δικό μας. Για να ξεκινήσουμε τη ζωή μας στο εξωτερικό και να μην έρθουμε αντιμέτωποι με διάφορα προβλήματα, το να ξέρουμε χρήσιμες λέξεις και φράσεις μπορεί να μας βοηθήσει. Το κλειδί για την επιτυχία σε ένα ξένο περιβάλλον είναι η σωστή πληροφόρηση. Τον πρώτο καιρό σε μια καινούρια χώρα και κυρίως σε μια χώρα της οποίας τη γλώσσα δεν γνωρίζουμε, ακόμα και απλά πράγματα χρειάζονται τεράστια προσπάθεια. Μερικά από αυτά είναι το να συμπληρώσετε διάφορα έγγραφα, να ψάξετε για ένα διαμέρισμα ή για μια δουλειά και να εκμεταλλευτείτε όσο το περισσότερο δυνατόν τις ευκαιρίες για συνεντεύξεις που θα σας παρουσιαστούν. Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε είναι να είστε προετοιμασμένοι από πριν.

Ανακαλύψτε τις πιο σημαντικές φράσεις για να επικοινωνήσετε σε μια ξένη γλώσσα

Το λεξικό φράσεων της bab.la καλύπτει όλους τους τομείς όπου μπορεί να χρειαστείτε τις γλωσσικές σας ικανότητες. Εάν σχεδιάζετε να μετακομίσετε στο εξωτερικό και να δοκιμάσετε την τύχη σας ψάχνοντας για δουλειά διαδικτυακά πριν φύγετε από τη χώρα σας, μπορεί να καταφέρετε να κλείσετε κάποιες συνεντεύξεις μέσω Skype. Ποιος ξέρει; Μπορεί να βρείτε δουλειά πριν καν φτάσετε στον προορισμό σας! Γενικά, πρέπει να έχετε στείλει το βιογραφικό σας και μια συνοδευτική επιστολή πριν φτάσετε στη διαδικασία της συνέντευξης. Η δυσκολία αυτού του εγχειρήματος μπορεί να είναι μικρή ή μεγάλη με βάση τις γλωσσικές ικανότητες που ο πιθανός εργοδότης σας απαιτεί από εσάς. Σε κάθε περίπτωση, το Λεξικό Φράσεων της bab.la είναι μια πολύ χρήσιμη πηγή για να έχουν η συνοδευτική επιστολή, το βιογραφικό και οι συστατικές επιστολές σας ενδιαφέρον και σωστή δομή. Για όσους δουλεύουν ήδη στο εξωτερικό ή σε κάποια πολυεθνική εταιρία στην πατρίδα τους και επιθυμούν να είναι σε επαφή με διεθνείς συνεργάτες ή πελάτες σε σταθερή βάση, το Λεξικό Φράσεων της bab.la αποτελεί μια πολύτιμη πηγή. Μάθετε πως να προετοιμάζετε ένα μίτινγκ ή ένα επαγγελματικό ραντεβού σε δεκάδες γλώσσες.

Το Λεξικό Φράσεων περιλαμβάνει χιλιάδες συνηθισμένες εκφράσεις χωρισμένες σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: Ακαδημαϊκά Κείμενα, Επαγγελματική Επικοινωνία, Αιτήσεις και Βιογραφικό Σημείωμα, και Προσωπική Επικοινωνία. Κάθε μία από τις βασικές κατηγορίες χωρίζεται σε υποκατηγορίες όπου μπορείτε να βρείτε τις πιο συνηθισμένες εκφράσεις για διάφορες καταστάσεις. Τα παραδείγματα χρήσης σας βοηθούν να χρησιμοποιείτε σωστά τις νέες εκφράσεις που μαθαίνετε.

Στόχος του Λεξικού Φράσεων είναι να σας βοηθήσει να κάνετε τις σωστές γλωσσικές επιλογές σε διάφορες καταστάσεις. Οι κανόνες του γραπτού λόγου είναι συχνά αυστηροί, όπως για παράδειγμα όταν γράφουμε επίσημες επιστολές, και μας δυσκολεύουν όταν μαθαίνουμε μια ξένη γλώσσα. Οι ακαδημαϊκές εργασίες, όπως και οι επαγγελματικές επιστολές, έχουν πολύ συγκεκριμένο ύφος, που επιτυγχάνεται με τη χρήση συγκεκριμένων παγιωμένων εκφράσεων. Ακόμα και η προσωπική επικοινωνία όμως διέπεται από κανόνες που αφορούν το ύφος. Αντί λοιπόν να μεταφράζετε τις προτάσεις που θα χρησιμοποιούσατε στη γλώσσα σας λέξη προς λέξη με αμφίβολα αποτελέσματα, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε το Λεξικό Φράσεων για να βρείτε την κατάλληλη διατύπωση για οτιδήποτε θέλετε να πείτε.

Μάθετε τις πιο κοινές φράσεις σε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα

Εάν θέλετε να χτίσετε μια διεθνή επαγγελματική καριέρα, μπορεί να επιλέξετε αρχικά να σπουδάσετε στο εξωτερικό. Αυτή η εμπειρία που θα σας αλλάξει τη ζωή είναι πολύ σημαντική όταν σπουδάζετε σε μια άλλη γλώσσα. Βελτιώνοντας όχι μόνο τις γνώσεις σας στο πεδίο εξειδίκευσής σας αλλά και τις επικοινωνιακές και λοιπές σας δεξιότητες, το βιογραφικό σας θα είναι ακόμα πιο δελεαστικό για τους μελλοντικούς σας εργοδότες όταν θα αρχίσετε να κάνετε αιτήσεις για δουλειά στο εξωτερικό ή πίσω στη χώρα σας. Παρόλα αυτά, τα πανεπιστήμια παγκοσμίως λειτουργούν διαφορετικά. Η διαδικασία της αίτησης μπορεί να διαφέρει σημαντικά από τη μια χώρα στην άλλη και είναι σημαντικό να καταλαβαίνει κανείς πλήρως τις απαιτήσεις για την εγγραφή στη σχολή της επιλογής του. Για παράδειγμα, κάποια πανεπιστήμια ζητούν μια συνοδευτική επιστολή ή ακόμα και συστατικές επιστολές από προηγούμενους καθηγητές. Το Λεξιλόγιο Φράσεων της bab.la κάνει θαύματα σε αυτά τα θέματα! Από τη στιγμή που η αίτησή σας θα γίνει αποδεκτή, θα σας ζητηθεί μεταξύ άλλων να γράψετε εργασίες, ατομικές και ομαδικές, και να ετοιμάσετε δημόσιες παρουσιάσεις.Το Λεξιλόγιο Φράσεων της bab.la θα σας σώσει βοηθώντας σας να κατανοήσετε τα γραφήματα και τα στατιστικά στην έρευνά σας σε ένα μεγάλο γλωσσικό εύρος. Η πανεπιστημιακή έρευνα απαιτεί ένα υψηλό γλωσσικό επίπεδο το οποίο μερικές φορές είναι δύσκολο να επιτευχθεί σε μια ξένη γλώσσα.

Βελτιώστε τις γλωσσικές σας ικανότητες

Η μετακόμιση στο εξωτερικό είναι μια φανταστική εμπειρία από την πρώτη στιγμή. Είναι συναρπαστικό το να γνωρίζει κανείς έναν εντελώς διαφορετικό πολιτισμό αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα η εμπειρία αυτή διευρύνει τους ορίζοντές μας. Η κοινωνικοποίηση στην καινούρια χώρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσαρμοστεί κανείς εύκολα στο καινούριο περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας. Ένα Λεξικό Φράσεων όπως της bab.la μπορεί να βοηθήσει πολύ στην προσαρμογή στην καινούρια καθημερινότητα. Πέρα από τα θέματα που σχετίζονται με τη δουλειά και τη γραφειοκρατία, η bab.la παρέχει πολλές χρήσιμες φράσεις, λεξιλόγιο, ακόμα και γνωμικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καθημερινότητα. Για παράδειγμα, μπορείτε να μάθετε πώς να παραγγείλετε σε ένα εστιατόριο ή πώς να φλερτάρετε σε δεκάδες γλώσσες. Το Λεξικό Φράσεων καλύπτει μεταξύ άλλων συμβουλές για την αποστολή e-mail, για τη συγγραφή επιστολών ή για ανακοινώσεις σε δημόσιες εκδηλώσεις καθώς ο στόχος είναι να αποτελέσει ένα εργαλείο για εκείνους που μόλις προσγειώθηκαν σε μια άλλη χώρα. Μάθετε πώς να γράψετε προσκλήσεις για τα πάρτι που θα διοργανώσετε ή πώς να μείνετε σε επαφή με τους διεθνείς σας φίλους στη μητρική τους γλώσσα.