Τσεχο-αγγλικό λεξικό

Πληκτρολογήστε μια τσεχική λέξη στο παραπάνω πλαίσιο αναζήτησης για να δείτε τη μετάφρασή της στα αγγλικά. Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε μια λέξη στα αγγλικά για να δείτε την τσεχική της απόδοση, καθώς πραγματοποιείται αμφίδρομη αναζήτηση στα δύο λεξικά. Χρησιμοποιείστε το αναπτυσσόμενο μενού ή την αρχική σελίδα των λεξικών για να περιηγηθείτε στα υπόλοιπα λεξικά μας. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε τη λίστα συνωνύμων, τα παραδείγματα χρήσης και τις σχετικές συζητήσεις του φόρουμ που εμφανίζονται κάτω από τα αποτελέσματα μετάφρασης.

Πραγματοποιήστε αλφαβητική αναζήτηση στο Τσεχο-αγγλικό λεξικό

Αναζητήστε οποιαδήποτε μετάφραση από τα τσεχικά προς τα αγγλικά επιλέγοντας απευθείας ένα από τα γράμματα της αλφαβήτου που βλέπετε παρακάτω. Το αλφαβητικό ευρετήριο του αγγλικού λεξικού σας επιτρέπει να εντοπίζετε οποιαδήποτε λέξη αναζητάτε, ακόμα κι αν έχετε αμφιβολίες για τη μετάφρασή της. Επιλέγοντας έναν τσεχικό όρο μπορείτε να δείτε την απόδοσή του στα αγγλικά.

Συμμετάσχετε στη δημιουργία του πληρέστερου ηλεκτρονικού λεξικού. Οι πιο πρόσφατες προτάσεις για αποδόσεις τσεχικών λέξεων και φράσεων στα αγγλικά εμφανίζονται στην παρακάτω λίστα. Αν εντοπίσετε κάποιο λάθος μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή της μετάφρασης ή να προτείνετε διορθώσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιβεβαιώσετε τη μετάφραση αν θεωρείτε πως είναι ορθή και πλήρης, ώστε να προστεθεί στο Τσεχο-αγγλικό λεξικό μας.

Γίνετε μέλος της κοινότητας bab.la και βοηθήστε μας να φτιάξουμε το πληρέστερο ηλεκτρονικό Τσεχο-αγγλικό λεξικό. Νέοι όροι δημιουργούνται καθημερινά και η έννοιά τους διαφοροποιείται ανάλογα με το πεδίο εξειδίκευσης, γι' αυτό και εμείς εδώ στη bab.la ενθαρρύνουμε τους χρήστες να καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις. Προτείνετε αποδόσεις τσεχικών όρων και εκφράσεων που θεωρείτε πως λείπουν από το λεξικό μας. Έχετε όμως υπόψη σας πως όλοι οι προτεινόμενοι όροι πρέπει να επιβεβαιωθούν από τουλάχιστον 10 χρήστες προτού συμπεριληφθούν στο λεξικό μας. Έως τότε θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης φέροντας τη σημείωση «δεν έχει επιβεβαιωθεί».
Μπορείτε κι εσείς να γίνετε μέλος της κοινότητας. Εγγραφείτε στην bab.la και κερδίστε πόντους προτείνοντας νέες μεταφράσεις για να φτάσετε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Αν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια σχετικά με τη μετάφραση ενός τσεχικού όρου, μπορείτε να υποβάλετε την ερώτησή σας στο Τσεχο-αγγλικό φόρουμ. Εκεί τα υπόλοιπα μέλη της bab.la απαντούν σε ερωτήσεις σχετικές με την Τσεχική γλώσσα.