Τουρκο-γερμανικό λεξικό

Πληκτρολογήστε μια τουρκική λέξη στο παραπάνω πλαίσιο αναζήτησης για να δείτε τις μεταφράσεις της στο Τουρκο-γερμανικό λεξικό. Η αναζήτηση πραγματοποιείται αμφίδρομα, επομένως μπορείτε να πληκτρολογήσετε λέξεις είτε στα τουρκικά είτε στα γερμανικά. Συμβουλευτείτε τη λίστα συνωνύμων, τα παραδείγματα χρήσης και τις σχετικές συζητήσεις του φόρουμ για καλύτερα αποτελέσματα.

Πραγματοποιήστε αλφαβητική αναζήτηση στο Τουρκο-γερμανικό λεξικό

Αναζητάτε τη γερμανική μετάφραση ενός τουρκικού όρου, αλλά δεν θυμάστε την ορθογραφία του; Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αλφαβητική αναζήτηση χρησιμοποιώντας τα γράμματα που βλέπετε παρακάτω. Όταν εντοπίσετε τη λέξη που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε την για να δείτε τις μεταφράσεις και τα συνώνυμά της.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις νέες μεταφράσεις από τα τουρκικά προς τα γερμανικά που πρότειναν οι χρήστες μας και να μας βοηθήσετε επιβεβαιώνοντας τις σωστές και διορθώνοντας τις λανθασμένες.

Βοηθήστε μας και συμβάλετε στην περαιτέρω βελτίωση του ηλεκτρονικού Τουρκο-γερμανικού λεξικού. Μόνο με τη βοήθειά σας και τις προτάσεις σας μπορούμε να βελτιωθούμε. Οι γλώσσες εξελίσσονται και νέες μεταφράσεις τουρκικών όρων εμφανίζονται καθημερινά. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που το Τουρκο-γερμανικό λεξικό περιλαμβάνει πολλές παρόμοιες μεταφράσεις. Ένας επιπλέον λόγος είναι πως ένας όρος μπορεί να φέρει διαφορετικά νοήματα ανάλογα με το εννοιολογικό πλαίσιο στο οποίο χρησιμοποιείται. Έχετε υπόψη σας ότι δεν προσθέτουμε αυτόματα τις νέες προτάσεις που κατατίθενται από τους χρήστες στο Τουρκο-γερμανικό λεξικό. Κάθε νέα πρόταση θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης μεταφράσεων από τα τουρκικά προς τα γερμανικά, αλλά θα φέρει τη σήμανση «δεν έχει επιβεβαιωθεί». Προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα του λεξικού κάθε νέος τουρκικός όρος πρέπει να επιβεβαιωθεί από 10 χρήστες προτού προστεθεί στο Τουρκο-γερμανικό λεξικό.
Εγγραφείτε σήμερα στην κοινότητα της bab.la. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες κερδίζουν πόντους όταν για παράδειγμα προτείνουν μια νέα μετάφραση. Συναγωνιστείτε με τους φίλους σας, τους συγγενείς σας και άλλους χρήστες για να φτάσετε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε ερωτήσεις στο Τουρκο-γερμανικό φόρουμ όπου συναντιούνται οι λάτρεις των γλωσσών για να συζητήσουν για οτιδήποτε, από τη μετάφραση τουρκικών και γερμανικών όρων μέχρι και τη χρήση γραμματικών φαινομένων.