Φινλανδικά ρήματα

Το εργαλείο Φινλανδικά Ρήματα της bab.la σας δίνει πρόσβαση στις κλίσεις όλων των φινλανδικών ρημάτων που χρειάζεστε. Απλώς πληκτρολογήστε το ρήμα που θέλετε να μάθετε να κλίνετε στο παραπάνω πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε «Κλίση». Όλες οι κλίσεις του ρήματος θα εμφανιστούν στην οθόνη σας. Περιλαμβάνονται αρνητικές και καταφατικές μορφές των ρημάτων καθώς και όλα τα απαρέμφατα που χρησιμοποιούνται στη φινλανδική γλώσσα. Το εργαλείο Ρήματα διατίθεται και σε άλλες γλώσσες, τις οποίες θα βρείτε στο κεντρικό μενού των Ρημάτων.

Αν ψάχνετε το Ελληνο-αγγλικό λεξικό, επιλέξτε εδώ

Βρείτε τα πιο δημοφιλή ρήματα στα Φινλανδικά.

Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε το ρήμα που ψάχνετε στο πλαίσιο αναζήτησης, μπορείτε να περιηγηθείτε στα Φινλανδικά Ρήματα της bab.la κατά αλφαβητική σειρά. Επιλέγοντας ένα από τα γράμματα της αλφαβήτου θα δείτε την πλήρη λίστα ρημάτων που αρχίζουν με αυτό. Μόλις εντοπίσετε το ρήμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε το για να δείτε τις κλίσεις του στα Φινλανδικά.

Τα Φινλανδικά Ρήματα της bab.la είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα για όσους γνωρίζουν ή μαθαίνουν τη φινλανδική γλώσσα. Μπορείτε να ξεσκονίσετε τις γνώσεις σας ή να μάθετε νέα ρήματα που δεν γνωρίζατε. Αν και οι Φινλανδοί γενικώς γνωρίζουν ξένες γλώσσες και θα χαρούν να σας βοηθήσουν στα αγγλικά αν επισκεφτείτε τη χώρα τους, σίγουρα θα το εκτιμήσουν αν γνωρίζετε έστω και βασικές φινλανδικές εκφράσεις και δείχνετε ενδιαφέρον για τη γλώσσα τους. Η γραμματική της φινλανδικής γλώσσας είναι αρκετά περίπλοκη, και θέλει προσπάθεια για να μάθουμε όλες τις κλίσεις των ρημάτων. Τα Φινλανδικά Ρήματα της bab.la είναι εδώ για να σας βοηθήσουν. Αν θελήσετε να κάνετε ένα διάλειμμα από τη μελέτη, μπορείτε να διασκεδάσετε με τα κουίζ και τα παιχνίδια της bab.la, ώστε να εμπεδώσετε καλύτερα τις γνώσεις σας! Με τα φινλανδικά κουίζ μας μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη φινλανδική γλώσσα και γραμματική, αλλά ακόμα και το φινλανδικό πολιτισμό, ενώ με τα φινλανδικά παιχνίδια θα μάθετε φινλανδικό λεξιλόγιο και γραμματική εύκολα και ευχάριστα! Είναι επίσης ένας πολύ ευχάριστος τρόπος να ξεσκονίσετε τις γνώσεις σας και να εξασκηθείτε!