Ιταλικά ρήματα

Αν ψάχνετε τις κλίσεις ενός ιταλικού ρήματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Ρήματα της bab.la. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και μπορεί να σας λύσει τα χέρια! Απλώς πληκτρολογήστε το ρήμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε «κλίση» και θα δείτε στην οθόνη σας όλες τις κλίσεις του ρήματος που επιθυμείτε. Το εργαλείο Ρήματα της bab.la διατίθεται και σε άλλες γλώσσες. Επιστρέψτε στο κεντρικό μενού για να επιλέξετε τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει.

Αν ψάχνετε το Ελληνο-αγγλικό λεξικό, επιλέξτε εδώ

Βρείτε τα πιο δημοφιλή ρήματα στα Ιταλικά.

Αν δεν είστε σίγουροι για την ορθογραφία ενός ιταλικού ρήματος αλλά θέλετε να δείτε τις κλίσεις του στα ιταλικά, χρησιμοποιήστε την αλφαβητική αναζήτηση των Ιταλικών Ρημάτων της bab.la. Επιλέξτε ένα γράμμα της αλφαβήτου για να δείτε τη λίστα των ρημάτων που αρχίζουν με αυτό το γράμμα. Όταν εντοπίσετε το ρήμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε το για να δείτε όλες τις κλίσεις του στα ιταλικά.

Μαθαίνοντας Ιταλικά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ιταλική γραμματική και ειδικά με τις κλίσεις των ρημάτων. Τα ρήματα απαιτούν σκληρή μελέτη, ιδίως όταν είμαστε ακόμα αρχάριοι. Αν και απαιτητική, η ιταλική γραμματική δεν είναι δύσκολη. Απλώς χρειάζεστε τα σωστά εργαλεία, όπως για παράδειγμα τα Ιταλικά Ρήματα της bab.la. Με τα Ιταλικά Ρήματα έχετε πρόσβαση στις κλίσεις όλων των ιταλικών ρημάτων και μπορείτε να τα μελετάτε καθημερινά ώσπου να τα μάθετε! Αν ψάχνετε έναν πιο ευχάριστο τρόπο για να μάθετε την κλίση των ιταλικών ρημάτων, μπορείτε να διασκεδάσετε παίζοντας ένα από τα παιχνίδια ή τα κουίζ της bab.la. Στα κουίζ θα βρείτε μια ολόκληρη κατηγορία αφιερωμένη στη γραμματική. Μπορείτε να κάνετε κάποιο κουίζ που αφορά την κλίση ρημάτων για να αφομοιώσετε καλύτερα τις γνώσεις σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να παίξετε ένα από τα παιχνίδια της bab.la, όπως η Κρεμάλα, ή το Παιχνίδι Μνήμης, και να μάθετε την κλίση των ιταλικών ρημάτων εύκολα και γρήγορα, διασκεδάζοντας. Εξερευνήστε τώρα το μαγικό κόσμο των ιταλικών ρημάτων!