Δανέζικα ρήματα

Η κλίση των δανέζικων ρημάτων με τα Ρήματα της bab.la είναι πολύ εύκολη στη χρήση. Για να βρείτε όλα τα δανέζικα ρήματα σε όλους τους χρόνους απλά πληκτρολογήστε το απαρέμφατο του ρήματος που αναζητάτε στο πεδίο αναζήτησης, κάντε κλικ στην επιλογή «Κλίση» και τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας θα εμφανιστούν σε μερικά δευτερόλεπτα.

Αν ψάχνετε το Ελληνο-αγγλικό λεξικό, επιλέξτε εδώ

Βρείτε τα πιο δημοφιλή ρήματα στα Δανέζικα.

Εάν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το πεδίο αναζήτησης για να βρείτε τα δανέζικα ρήματα και τις κλίσεις τους, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αλφαβητική αναζήτηση. Επιλέξτε ένα από τα γράμματα και θα βρείτε όλα τα δανέζικα ρήματα που ξεκινάνε με αυτό το συγκεκριμένο γράμμα. Εάν κάνετε κλικ σε ένα από τα ρήματα, θα ανακατευθυνθείτε σε μια σελίδα με το συγκεκριμένο ρήμα και όλους τους χρόνους του.

Η κλίση των ρημάτων είναι η τέχνη του να προσαρμόζεις το ρήμα σύμφωνα με το χρόνο, το πρόσωπο, τη φωνή και τον αριθμό. Αυτές οι έννοιες μπορεί να ακούγονται ξένες αλλά τις χρησιμοποιούμε είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Δεν θέλετε να χάσετε χρόνο μαθαίνοντας την κλίση των ρημάτων απ’ έξω; Τότε τα Δανέζικα είναι για εσάς! Σε πολλές σκανδιναβικές γλώσσες, η κλίση των ρημάτων είναι πολύ απλή και πολλές φορές μένει ίδια για όλες τις προσωπικές αντωνυμίες. Τα Δανέζικα δεν αποτελούν εξαίρεση και είναι πολύ εύκολο να μάθετε τα ρήματα. Μια γρήγορη ματιά στα Ρήματα της bab.la θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε άριστη γνώση της κλίσης των δανέζικων ρημάτων. Θέλετε να ανανεώσετε ή να βελτιώσετε τις γνώσεις σας; Έχουμε κάτι για εσάς! Η γλωσσική πύλη bab.la έχει μια πληθώρα Κουίζ για τη Δανία. Αυτά τα κουίζ είναι ευχάριστα είτε τα Δανέζικα είναι η μητρική σας γλώσσα είτε ακόμα μαθαίνετε τη γλώσσα. Επίσης έχουμε πολλά Παιχνίδια για να μάθετε Δανέζικα όπως είναι η Κρεμάλα και το Παιχνίδι μνήμης! Τα παιχνίδια αυτά είναι ιδανικά για να μάθετε Δανέζικα διασκεδάζοντας. Μπορείτε να επικεντρωθείτε στα δανέζικα ρήματα μαθαίνοντας ταυτόχρονα και άλλες λέξεις. Επιπλέον, μπορείτε να εξερευνήσετε τους πίνακες κλίσης ρημάτων σε άλλες γλώσσες εάν σας ενδιαφέρουν περισσότερο αυτή τη στιγμή.