Γερμανικά ρήματα

Δεν είστε σίγουροι για την κλίση ενός γερμανικού ρήματος, ή ενδιαφέρεστε γενικά για την κλίση των γερμανικών ρημάτων; Το εργαλείο Γερμανικά Ρήματα της bab.la είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Με το εργαλείο κλίσης γερμανικών ρημάτων μπορείτε να βρείτε τις κλίσεις όλων των γερμανικών ρημάτων που σας ενδιαφέρουν εύκολα και γρήγορα. Αν θέλετε να δείτε την κλίση ενός ρήματος σε κάποια άλλη γλώσσα, απλώς επιστρέψτε στο κεντρικό μενού και επιλέξτε τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει.

Αν ψάχνετε το Ελληνο-αγγλικό λεξικό, επιλέξτε εδώ

Βρείτε τα πιο δημοφιλή ρήματα στα Γερμανικά.

Σας έχει τύχει να αναζητάτε τις κλίσεις ενός γερμανικού ρήματος αλλά να μην θυμάστε την ορθογραφία του; Τώρα με το εργαλείο Γερμανικά Ρήματα της bab.la μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε εύκολα και γρήγορα, απλώς επιλέγοντας ένα γράμμα της αλφαβήτου και εντοπίζοντας το ρήμα που σας ενδιαφέρει στην αλφαβητική λίστα ρημάτων. Οι κλίσεις του ρήματος θα εμφανιστούν στην οθόνη σας με ένα κλικ!

Μερικές φορές τα γερμανικά μας δυσκολεύουν. Η γερμανική γραμματική δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, ειδικά η κλίση των γερμανικών ρημάτων. Στα γερμανικά υπάρχουν διαφορετικές εγκλίσεις και τα ρήματα κλίνονται διαφορετικά σε κάθε πρόσωπο, με αποτέλεσμα συχνά να μπερδευόμαστε. Τα Ρήματα της bab.la είναι το τέλειο εργαλείο για να μάθετε την κλίση των γερμανικών ρημάτων ή απλώς να φρεσκάρετε τη μνήμη σας. Τα Ρήματα της bab.la είναι ο καλύτερος σας φίλος για το σχολείο ή ακόμα και για τις διακοπές σας στην Γερμανία, στην Αυστρία ή στην Ελβετία. Αν θέλετε να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στο εξωτερικό, βρείτε τα πιο συνηθισμένα γερμανικά ρήματα, σημειώστε τις κλίσεις τους σε ένα τετράδιο και μάθετέ τα! Έτσι δεν θα βρεθείτε ποτέ σε αμηχανία, ψάχνοντας τη σωστή κλίση ενός ρήματος. Ένας ευχάριστος τρόπος να αφομοιώσετε τις γνώσεις σας και να εξασκηθείτε είναι με τα κουίζ και τα παιχνίδια της bab.la. Με τα κουίζ μαθαίνετε λεξιλόγιο, ενδιαφέρουσες πληροφορίες για άλλους πολιτισμούς, αλλά και τις κλίσεις των ρημάτων, ενώ παράλληλα διασκεδάζετε. Παιχνίδια όπως η Κρεμάλα ή το Παιχνίδι Μνήμης σας βοηθούν να αφομοιώσετε τις γνώσεις σας με ευχάριστο τρόπο. Εξερευνήστε το μαγικό κόσμο των γερμανικών ρημάτων και διασκεδάστε μαθαίνοντας!