ΚΛΙΣΗ ΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ BAB.LA

Η εκμάθηση των ρημάτων σε μια ξένη γλώσσα αποτελεί από μόνη της μια πρόκληση αλλά η εκμάθηση της κλίση τους είναι ακόμα πιο δύσκολη. Η κλίση των ρημάτων είναι η προσαρμογή της αρχικής μορφής ενός ρήματος σύμφωνα με το πρόσωπο, τον αριθμό, το φύλο, τον χρόνο, την όψη, τη διάθεση και τη φωνή μεταξύ πολλών άλλων κατηγοριών που εξαρτώνται από τη γλώσσα που εξετάζουμε.

Κλίση ρημάτων σε πολλές γλώσσες

Τα ρήματα είναι πολυάριθμα και η κλίση τους είναι πολύ διαφορετική σε ορισμένες γλώσσες. Γι’ αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα εύχρηστο εργαλείο που θα περιέχει την πλήρη κλίση των ρημάτων κάνοντας έτσι την εκμάθηση πιο γρήγορη και αποτελεσματική. Είτε πρόκειται για ομαλό είτε για ανώμαλο ρήμα, η κλίση ρημάτων της bab.la περιλαμβάνει μια διεξοδική βάση δεδομένων σε όλες της γραμματικές μορφές και θα μπορέσετε να βρείτε αυτό που χρειάζεστε σε χρόνο ρεκόρ. Στην αρχική μας σελίδα μπορείτε να βρείτε μια γενική επισκόπηση όλων των διαθέσιμων γλωσσών και επιλέγοντας εκείνη που σας ενδιαφέρει μπορείτε να αρχίσετε να μαθαίνετε την κλίση των ρημάτων της. Επιπλέον, μπορείτε να περιηγηθείτε στη λίστα με τα ρήματα που χρησιμοποιούνται συχνότερα στη γλώσσα που μαθαίνετε.

Όλοι οι ρηματικοί τύποι με μια ματιά

Επιπλέον, αν ψάχνετε ένα συγκεκριμένο ρήμα που δεν υπάρχει στη λίστα, μπορείτε να το αναζητήσετε εύκολα. Απλά επιλέξτε τη γλώσσα προτίμησής σας και πληκτρολογήστε το ρήμα που ψάχνετε στο πεδίο αναζήτησης. Στο πάνω μέρος της σελίδας θα δείτε το απαρέμφατο μαζί με δύο άλλους ρηματικούς τύπους που διαφέρουν ανάλογα με τη γλώσσα και έπειτα την πλήρη κλίση με όλες τις διαθέσεις και τους χρόνους (οριστική, υποτακτική, υποθετικό λόγο κλπ.). Στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να δείτε την οριστική, τη μετοχή του ρήματος και το γερούνδιο ή άλλους σχετικούς τύπους του ρήματος που αναζητάτε καθώς και τη μετάφραση προς τη γλώσσα-πηγή.

Η κλίση των ρημάτων τώρα είναι εύκολη!

Μπορεί να έχετε ήδη ακούσει ότι η κλίση των ρημάτων είναι ένα από τα πιο περίπλοκα γραμματικά φαινόμενα σε πολλές γλώσσες αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητη για να γίνετε ένας σωστός χρήστης της γλώσσας και να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στης γλωσσικές σας ικανότητες. Επιπλέον, μην πιστεύετε ό,τι ακούτε. Η κλίση των ρημάτων είναι πιο απλή από όσο νομίζετε. Τα ομαλά ρήματα είναι συνήθως αρκετά απλά στις περισσότερες γλώσσες και κατά συνέπεια θα μάθετε να τα χρησιμοποιείτε πολύ σύντομα. Τα ανώμαλα ρήματα είναι μια άλλη ιστορία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το να μάθετε να τα κλίνετε είναι αδύνατο. Όπως τα πάντα στη ζωή, είναι μόνο θέμα εξάσκησης και χρόνου. Όσο είστε αποφασισμένοι να τελειοποιήσετε μια ξένη γλώσσα και όσο υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να σας βοηθήσουν, τίποτα δε θα σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σας!