Πρακτική Άσκηση

Οι αγγελίες πρακτικής άσκησης της bab.la

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο αριθμός των ανθρώπων που επιλέγουν να κάνουν πρακτική άσκηση στο εξωτερικό αυξάνεται συνεχώς! Η διεθνής επαγγελματική εμπειρία είναι πολύ σημαντική για μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να την αποκτήσει κανείς από μια πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία! Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Είναι επίσης μια περιπέτεια να δουλεύει κανείς σε μια εταιρία στο εξωτερικό με διαφορετικούς κανόνες και διαφορετικές συνθήκες εργασίας. Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια! Πέρα από σημαντικές επαγγελματικές δεξιότητες, θα αποκτήσετε και την δυνατότητα να βελτιώσετε το χαρακτήρα σας κατά τη διάρκεια προσαρμογής στο καινούριο περιβάλλον. Αυτού του είδους οι δεξιότητες θα είναι πολύ χρήσιμες για τη μελλοντική επαγγελματική σας πορεία.

Γερμανία: μια χώρα γεμάτη με ευκαιρίες για πρακτική άσκηση

Η πλατφόρμα αγγελιών πρακτικής άσκησης δεν απευθύνεται μόνο σε όσους ψάχνουν να βρουν μια πρακτική άσκηση. Προσφέρουμε επίσης χώρο στις εταιρίες της Γερμανίας που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης να τις δημοσιεύσουν. Οι διαθέσιμες θέσεις καλύπτουν όλους τους επαγγελματικούς τομείς. Ψάχνετε για ειδικό στη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης ή για κάποιον που θα ενταχθεί στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας σας; Μήπως έναν ασκούμενο στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων; Εάν είστε υπεύθυνος προσλήψεων σε μια εταιρία, δημοσιεύστε την αγγελία σας για να προσελκύσετε υποψήφιους από όλο τον κόσμο στη γερμανική σας εταιρία. Η δημοσίευση της αγγελίας σας είναι εντελώς δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντιγράψετε τις σχετικές πληροφορίες στα ανάλογα πεδία και να προσθέσετε το λογότυπό σας, αν το επιθυμείτε. Εάν είστε φοιτητής ή νέος επαγγελματίας και ψάχνετε για μια πρακτική άσκηση στη Γερμανία, μπορείτε να βρείτε προσφορές στον τομέα των ανθρωπιστικών και των οικονομικών επιστημών ή της μηχανικής, μεταξύ άλλων. Ενδιαφέρεστε για πρακτική άσκηση σε κάποια εταιρία start-up ή προτιμάτε μια εδραιωμένη εταιρία; Στη βάση δεδομένων μας θα βρείτε κάτι που θα καλύπτει τις ανάγκες σας. Οι φοιτητές και οι νέοι επαγγελματίες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη γερμανική αγορά εργασίας και να βρουν μια πρακτική άσκηση στον τομέα που τους ενδιαφέρει. Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας στο internshipmarketplace [at] bab.la εάν έχετε ερωτήσεις ή προτάσεις.

Χρήσιμες συμβουλές για τη γερμανική αγορά εργασίας

Γιατί να κάνετε μια πρακτική άσκηση στη Γερμανία και όχι κάπου αλλού; Στη Γερμανία το ποσοστό ανεργίας είναι πολύ πιο χαμηλό σε σχέση με άλλες χώρες. Οι συνθήκες εργασίας είναι επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ορισμένες εταιρίες προφέρουν μέχρι και 30 μέρες άδεια το χρόνο και οι θέσεις εργασίας προστατεύονται, στις περισσότερες περιπτώσεις, από το νόμο. Επιπλέον, μερικές εταιρίες έχουν μειώσει τις ώρες εργασίας σε 35 ώρες την εβδομάδα. Εάν βρείτε μια τέτοια δουλειά, θα έχετε πέντε ώρες επιπλέον ελεύθερο χρόνο σε σχέση με άλλους εργαζόμενους! Η πρακτική άσκηση στη Γερμανία είναι είτε με μισθό είτε άμισθη. Αυτό έχει να κάνει με τον τομέα εργασίας. Συνήθως η πρακτική άσκηση στον τομέα της μηχανικής ή των επιχειρήσεων είναι επί πληρωμή. Εάν οι σπουδές σας εντάσσονται στις ανθρωπιστικές επιστήμες, είναι πολύ πιθανό η πρακτική σας άσκηση να είναι χωρίς πληρωμή. Παρόλα αυτά, υπάρχουν εταιρίες που παρέχουν μισθό καθώς και δωρεάν διαμονή. Υπάρχουν επίσης πολλές εταιρίες που προσφέρουν και άλλα προνόμια πέρα από την αποζημίωση. Ιδιαίτερα αρκετές εταιρίες start-up παρέχουν δωρεάν φρούτα, καφέ, νερό ή αναψυκτικά καθώς και δωρεάν κουπόνια φαγητού. Το επαγγελματικό περιβάλλον στη Γερμανία είναι ήρεμο και πιο προσανατολισμένο στην εργασία σε σχέση με άλλες χώρες. Ετοιμάστε το βιογραφικό σας σημείωμα και τη συνοδευτική σας επιστολή και ξεκινήστε να στέλνετε αιτήσεις για πρακτική άσκηση στη Γερμανία!

Βρείτε μια πρακτική άσκηση στη Γερμανία

Ας ακούσουμε όμως έναν νέο άνθρωπο που άλλαξε τη ζωή του κάνοντας το βήμα να μετακομίσει στη Γερμανία για πρακτική άσκηση. Ο Κρις, 24 ετών, από το Νιουκάστλ του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μια από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει στη ζωή μου ήταν το να κάνω πρακτική άσκηση στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου είχα ασχοληθεί με διαφορετικές ειδικότητες και δεν μπορούσα να αποφασίσω που να εξειδικευτώ. Επέλεξα να σπουδάσω δημόσιες σχέσεις και μετά από δύο εξάμηνα στο Λονδίνο αποφάσισα να φύγω στο εξωτερικό. Στην αρχή, δεν ήξερα ποια χώρα να επιλέξω ούτε αν θα τα κατάφερνα μόνος μου σε μια ξένη χώρα μιλώντας μια ξένη γλώσσα αλλά όλα πήγαν καλά. Έκανα αίτηση για πρακτική άσκηση σε μια γερμανική οικολογική οργάνωση. Η συνέντευξη έγινε μέσω Skype και πρέπει να ήμουν αρκετά πειστικός γιατί με επέλεξαν. Μετά το τέλος της πρακτικής μου άσκησης, συνέχισα τις σπουδές μου στη Γερμανία. Τώρα σπουδάζω και ταυτόχρονα διαχειρίζομαι το αγγλικό κομμάτι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της εταιρίας και μεταφράζω το περιεχόμενο της ιστοσελίδας της στα Αγγλικά. Έχω αποκτήσει πάρα πολλές επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες, βελτίωσα τις γνώσεις μου στα Γερμανικά και απέκτησα πολλές χρήσιμες εμπειρίες. Χωρίς να θέλω να υπερβάλλω, θα έλεγα ότι η απόφασή μου να πάω στο εξωτερικό ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου. Το συνιστώ σε όλους τους φοιτητές και τους νέους επαγγελματίες». Εάν τα παραπάνω σας ακούγονται συναρπαστικά, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και ψάξτε για τη δική σας πρακτική άσκηση στη Γερμανία ή αν είστε υπεύθυνος πρόσληψης προσωπικού δημοσιεύστε μια αγγελία πρακτικής άσκησης και βρείτε τον ιδανικό υποψήφιο.