Πρακτική Άσκηση

Οι αγγελίες πρακτικής άσκησης της bab.la

Με την bab.la μπορείτε να βρείτε πολλές ευκαιρίες για πρακτική άσκηση στη Γαλλία. Πολλές εταιρίες από όλη τη χώρα δημοσιεύουν τις θέσεις που διαθέτουν οπότε είτε επιθυμείτε να περάσετε μερικούς μήνες στη Μασσαλία ή τη Λυόν για μια καλοκαιρινή πρακτική άσκηση είτε να απολαύσετε τη ζωή στο Παρίσι, θα μπορέσετε να βρείτε μια κατάλληλη θέση για εσάς στην πλατφόρμα αγγελιών πρακτικής άσκησης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τις αγγελίες που σας ενδιαφέρουν και να αποφασίσετε αν είναι κατάλληλες για εσάς. Εάν ναι, ακολουθήστε τον ανάλογο σύνδεσμο για να στείλετε την αίτησή σας στην εταιρία ή για να έρθετε σε επαφή με τον υπεύθυνο προσλήψεων.

Γιατί να επιλέξετε μια πρακτική άσκηση στη Γαλλία;

Οι κανονισμοί που διέπουν την πρακτική άσκηση στη Γαλλία είναι ένας σημαντικός λόγος για να μετακομίσετε στη χώρα. Από τον Ιούλιο του 2014, ένας ασκούμενος έχει τα ίδια προνόμια με έναν εργαζόμενο στην ίδια εταιρία όσον αφορά στα έξοδα μεταφοράς και στα γεύματα. Για παράδειγμα, αν ξεκινήσετε μια πρακτική άσκηση στο Παρίσι, θα σας επιστρέφεται το 50% της αξίας της κάρτας μεταφορών Navigo. Επιπλέον, μπορείτε να γευματίσετε στο εστιατόριο της εταιρίας ή να αποκτήσετε ένα κουπόνι γεύματος ανά εργάσιμη μέρα το οποίο πληρώνεται εν μέρη από τον εργοδότη. Μπορείτε να εξαργυρώσετε τα κουπόνια αυτά σε συγκεκριμένα εστιατόρια και σουπερμάρκετ αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν τα δέχονται παντού. Ένα άλλο προνόμιο των ασκούμενων στη Γαλλία, είναι ότι πληρώνονται από την πρώτη εργάσιμη μέρα εάν η πρακτική άσκηση διαρκεί περισσότερο από δύο μήνες. Ο κατώτερος μηνιαίος μισθός είναι 550€ καθαρά. Υπάρχει επίσης και ωρομίσθιο εάν αυτό ισχύει στην περίπτωσή σας. Ορισμένες μεγάλες εταιρίες, ειδικά στον τομέα των οικονομικών, είναι πιο γενναιόδωρες σε αυτό το κομμάτι. Σχετικά με τις ώρες εργασίας, βάσει νόμου δεν επιτρέπεται να δουλεύετε περισσότερο από τον υπεύθυνό σας (σε γενικές γραμμές 35 ή 39 ώρες την εβδομάδα). Τέλος, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιήσετε πρακτική άσκηση για περισσότερους από έξι συνεχείς μήνες στην ίδια εταιρία. Όλα τα παραπάνω αποσκοπούν στην καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων των ασκούμενων καθώς και στη βελτίωση των γενικών συνθηκών εργασίας.

Η αγορά εργασίας στη Γαλλία

Η ανεύρεση πρακτικής άσκησης στη Γαλλία δεν είναι εύκολη υπόθεση και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Θα έρθετε αντιμέτωποι με πολλούς υποψηφίους για την ίδια θέση και μάλιστα με διαφορετικό πανεπιστημιακό και επαγγελματικό υπόβαθρο. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχουν φοιτητές που έχουν ένα κενό ανάμεσα στις σπουδές τους ή που σπουδάζουν ακόμα, νέοι απόφοιτοι που αναζητούν πρακτική εμπειρία πριν βγουν στην αγορά εργασίας ή άτομα που επιστρέφουν στις σπουδές τους μετά από αλλαγή σταδιοδρομίας. Η πρακτική άσκηση στη Γαλλία είναι υποχρεωτική για τους περισσότερους γάλλους φοιτητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Εξαιτίας της παρούσας κατάστασης της αγοράς εργασίας, πολλοί νέοι επαγγελματίες πρέπει να συμβιβαστούν και να κάνουν πρακτική άσκηση με την ελπίδα ότι θα εξελιχθεί σε συμβόλαιο ορισμένου χρόνου ή σε μόνιμη δουλειά στο μέλλον ή τουλάχιστον με σκοπό να βελτιώσουν το βιογραφικό τους. Έτσι, οι υπεύθυνοι προσλήψεων θα επεξεργαστούν πολλές αιτήσεις και η δική σας θα πρέπει να κάνει πραγματικά εντύπωση. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιες είναι οι κατάλληλες εκφράσεις στα Γαλλικά για το βιογραφικό σας σημείωμα ή τη συνοδευτική σας επιστολή, μην ξεχάσετε να συμβουλευθείτε το λεξικό φράσεων της bab.la.

Πραγματοποιήστε το γαλλικό σας όνειρο!

Φανταστείτε να πηγαίνετε στον Πύργο του Άιφελ για βόλτα μετά τη δουλειά... Η bab.la μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το όνειρο σας πραγματικότητα! Εταιρείες με έδρα στο Παρίσι που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς ψάχνουν νέους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο με καλές γλωσσικές δεξιότητες. Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε να πραγματοποιήσετε πρακτική άσκηση στη Γαλλία, στο Παρίσι, στη Λυόν ή σε κάποια άλλη γαλλική πόλη, απλώς επισκεφτείτε την πλατφόρμα αγγελιών πρακτικής άσκησης και βρείτε τη θέση που σας ταιριάζει!