Πορτογαλο-ισπανικό λεξικό

Χρησιμοποιήστε το παραπάνω πλαίσιο αναζήτησης για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο Πορτογαλο-ισπανικό λεξικό. Απλώς εισάγετε τον όρο που θέλετε να μεταφράσετε, είτε στα πορτογαλικά είτε στα ισπανικά: πραγματοποιείται αμφίδρομη αναζήτηση στο λεξικό. Συμβουλευτείτε τη λίστα συνωνύμων, τα παραδείγματα χρήσης και τις σχετικές συζητήσεις του φόρουμ για καλύτερα αποτελέσματα.

Πραγματοποιήστε αλφαβητική αναζήτηση στο Πορτογαλο-ισπανικό λεξικό

Αναζητάτε μια πορτογαλική λέξη, αλλά δεν γνωρίζετε την ορθογραφία της; Κανένα πρόβλημα! Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αλφαβητική αναζήτηση στο Πορτογαλο-ισπανικό λεξικό χρησιμοποιώντας τα γράμματα που βλέπετε παρακάτω. Όταν εντοπίσετε τη λέξη που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε την για να ανακατευθυνθείτε στην αντίστοιχη σελίδα του λεξικού και αν δείτε τις μεταφράσεις και τα συνώνυμά της.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τις πιο πρόσφατες μεταφράσεις που πρότειναν οι χρήστες μας για το Πορτογαλο-ισπανικό λεξικό. Επιβεβαιώνοντας μια λέξη μας ενημερώνετε πως η μετάφρασή της είναι σωστή και πως πρέπει να συμπεριληφθεί στο λεξικό. Αν θεωρείτε πως μια μετάφραση είναι λανθασμένη, έχετε την επιλογή να ζητήσετε τη διαγραφή της, ή να προτείνετε διορθώσεις.

Θέλουμε να σας παρέχουμε τα καλύτερα και πληρέστερα ηλεκτρονικά λεξικά. Μπορείτε κι εσείς να μας βοηθήσετε να πετύχουμε το στόχο μας. Οι γλώσσες εξελίσσονται και νέες μεταφράσεις πορτογαλικών όρων και ισπανικών εκφράσεων εμφανίζονται καθημερινά. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που το Πορτογαλο-ισπανικό λεξικό περιλαμβάνει πολλές παρόμοιες μεταφράσεις. Ένας επιπλέον λόγος είναι πως ένας όρος μπορεί να φέρει διαφορετικά νοήματα ανάλογα με το εννοιολογικό πλαίσιο στο οποίο χρησιμοποιείται. Έχετε υπόψη σας ότι δεν προσθέτουμε αυτόματα τις νέες προτάσεις που κατατίθενται από τους χρήστες στο Πορτογαλο-ισπανικό λεξικό. Κάθε νέα πρόταση θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης μεταφράσεων από τα πορτογαλικά προς τα ισπανικά, αλλά θα φέρει τη σήμανση «δεν έχει επιβεβαιωθεί». Προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα του λεξικού κάθε νέος πορτογαλικός ή ισπανικός όρος πρέπει να επιβεβαιωθεί από 10 χρήστες προτού προστεθεί στο Πορτογαλο-ισπανικό λεξικό.
Εγγραφείτε σήμερα στην κοινότητα της bab.la. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες κερδίζουν πόντους όταν για παράδειγμα προτείνουν μια νέα μετάφραση. Συναγωνιστείτε με τους φίλους σας, τους συγγενείς σας και άλλους χρήστες για να φτάσετε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν είστε σίγουροι πως η μετάφραση που θέλετε να προτείνετε είναι σωστή; Συμβουλευτείτε άλλους χρήστες! Υποβάλετε την ερώτησή σας στο Πορτογαλο-ισπανικό φόρουμ όπου συναντιούνται οι λάτρεις των γλωσσών για να συζητήσουν για οτιδήποτε, από τη μετάφραση πορτογαλικών και ισπανικών όρων μέχρι και τη χρήση γραμματικών φαινομένων.