Νέα - Τι συμβαίνει στην bab.la;

H bab.la ασχολείται αποκλειστικά με τις γλώσσες και τη ζωή στο εξωτερικό. Στόχος μας είναι να δώσουμε στους αγαπημένους μας χρήστες το πιο χρήσιμο και αξιόλογο περιεχόμενο που μπορούν να βρουν στο διαδίκτυο. Ακολουθήστε μας για να μάθετε τα τελευταία νέα ή τις νέες τάσεις στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και για τη ζωή στο εξωτερικό. Είτε πρόκειται για τη δημοσίευση ενός καινούριου λεξικού είτε ενός καινούριου διαγωνισμού θα σας κρατάμε ενήμερους!

Languages of the World

Φτιάξαμε ένα χάρτη που δείχνει μερικές από τις πολλές γλώσσες του κόσμου, τις περιοχές όπου ομιλούνται καθώς και τον αριθμό των ομιλητών τους. Με αυτό το χάρτη γλωσσών μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι πιο διαδεδομένες γλώσσες σε κάθε ήπειρο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο!

Αυτός ο Χάρτης των Γλωσσών του Κόσμου είναι μια διασκεδαστική πηγή γνώσεων για τον τοίχο της τάξης σας, του γραφείου ή του δωματίου σας. Είμαστε σίγουροι πως θα σας φανεί πολύ χρήσιμος, ενώ μπορεί και να σας εκπλήξουν οι πληροφορίες που θα βρείτε! Νέες γλώσσες εμφανίζονται διαρκώς -είτε πραγματικές είτε φανταστικές-, ταυτοχρόνως όμως, πολλές γλώσσες και διάλεκτοι εξαφανίζονται χρόνο με το χρόνο. Οι γλώσσες εξελίσσονται διαρκώς. Σκεφτείτε πως γλώσσες όπως τα αγγλικά και τα ισπανικά αποκτούν όλο και περισσότερους ομιλητές καθημερινά, όχι μόνο φυσικούς ομιλητές αλλά και πολλούς που μαθαίνουν τις γλώσσες αυτές ως δεύτερη ή και τρίτη γλώσσα. Εμείς οι λάτρεις των γλωσσών θέλουμε να μπορούμε όλοι να επικοινωνούμε μεταξύ μας, χωρίς όμως να θυσιάσουμε την ποικιλότητα του πολυγλωσσικού κόσμου όπου ζούμε. Γι' αυτό και εδώ στην bab.la προσθέτουμε διαρκώς νέες γλώσσες, νέα λεξικά και νέες δραστηριότητες: για να έρχονται οι διάφορες γλωσσικές κοινότητες πιο κοντά! Ρίξτε μια ματιά στο «Τυπογραφείο» για να πάρετε μια ιδέα της εξέλιξης της bab.la τα τελευταία χρόνια. Μπορείτε επίσης να δείτε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών μας τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και τα προϊόντα που έχουμε κυκλοφορήσει. Ακολουθήστε τους συνδέσμους που θα βρείτε σε αυτή τη σελίδα για να δείτε τις λίστες με τους λάτρεις γλωσσών και τα ιστολόγια που ψήφισαν οι χρήστες μας στους προηγούμενους διαγωνισμούς μας: θα βρείτε μικρά διαμαντάκια! Αν ψάχνετε τα λεξικά μας και τις γλώσσες στις οποίες διατίθεται ο ιστότοπος μας, επιλέξτε εδώ.