Βοήθεια

bab.la: δηλαδή;

Η bab.la είναι μια πύλη γλωσσών για όλους εσάς που αγαπάτε τις γλώσσες. Εδώ στην bab.la μπορείτε να συμβουλευτείτε τα λεξικά μας και να μάθετε ξένες γλώσσες με τη βοήθεια γλωσσικών ασκήσεων. Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε τα ηλεκτρονικά λεξικά μας είτε προτείνοντας νέες μεταφράσεις είτε επιβεβαιώνοντας τις μεταφράσεις που έχουν προτείνει άλλοι χρήστες.

Ποιον πρέπει να ενημερώσω σε περίπτωση ακατάλληλου περιεχομένου;

Αν βρείτε ακατάλληλο περιεχόμενο στη σελίδα μας, χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας για να μας ενημερώσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο «Ενημερώστε μας» που θα βρείτε στο τέλος κάθε κουίζ. Προσοχή: χρειαζόμαστε αναλυτικές πληροφορίες για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, γι' αυτό σας παρακαλούμε να δώσετε λεπτομέρειες σχετικά με το σημείο όπου εντοπίσατε το ακατάλληλο περιεχόμενο, καθώς και για ποιο λόγο θεωρείτε πως είναι ακατάλληλο.

Μπορώ να σας στείλω τις ιδέες ή τις σκέψεις μου για την bab.la;

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας μας για να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας. Όλες οι προτάσεις μας ενδιαφέρουν!

Πώς μπορώ να γίνω μέλος;

Επιλέξτε την «Εγγραφή» στην επάνω δεξιά πλευρά της αρχικής μας σελίδας για να εγγραφείτε. Θα χρειαστείτε ένα όνομα χρήστη, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν κωδικό. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία θα σας στείλουμε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώσατε. Απλώς ακολουθήστε το σύνδεσμο που θα βρείτε στο μήνυμα για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.

Δεν έλαβα το μήνυμα επιβεβαίωσης. Τι πρέπει να κάνω;

Μερικές φορές η παραλαβή του μηνύματος επιβεβαίωσης καθυστερεί ή καταλήγει στο φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας. Γι' αυτό σας παρακαλούμε ελέγξτε τόσο το φάκελο όσο και το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, και εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν μπορώ να συνδεθώ. Γιατί;

Προτού συνδεθείτε για πρώτη φορά στο λογαριασμό σας πρέπει να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας ακολουθώντας το σύνδεσμο στο μήνυμα που σας στείλαμε. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα επικοινωνήστε μαζί μας.

Ξέχασα τον κωδικό μου.

Αν ξεχάσατε τον κωδικό σας, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ για να σας στείλουμε έναν νέο. Παρακαλούμε ελέγξτε το φάκελο και το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σε περίπτωση που δεν λάβετε άμεσα το μήνυμα με το νέο σας κωδικό.

Πώς μπορώ να αλλάξω τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχω δηλώσει;

Αν θέλετε να αλλάξετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Πώς μπορώ να επεξεργαστώ το προφίλ μου;

Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, μπορείτε να επεξεργαστείτε, να προσθέστε ή να αφαιρέσετε πληροφορίες από το προφίλ σας χρησιμοποιώντας το πλήκτρο «Επεξεργασία» στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

Πώς μπορώ να ανεβάσω μια φωτογραφία ή να αλλάξω αυτήν που έχω ανεβάσει;

Συνδεθείτε, πηγαίνετε στο λογαριασμό σας και επιλέξτε την επεξεργασία προφίλ: η φωτογραφία σας εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Απλώς επιλέξτε το πλήκτρο «Ανεβάστε φωτογραφία» που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη φωτογραφία σας για να κάνετε αλλαγές.

Ποιες προσωπικά στοιχεία είναι απαραίτητα για τη δημιουργία λογαριασμού και ποια προαιρετικά;

Οι μόνες πληροφορίες που χρειαζόμαστε είναι ένα όνομα χρήστη, ένας κωδικός και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι προαιρετικά, ενώ οι υπόλοιποι χρήστες δεν μπορούν να δουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να συμπληρώστε κάποια στοιχεία για εσάς ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι υπόλοιποι χρήστες και να μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί σας.

Ποια προσωπικά στοιχεία είναι ορατά στους υπόλοιπους χρήστες;

Στόχος της bab.la είναι οι χρήστες μας να έρχονται σε επαφή και να ανταλλάσσουν γνώσεις. Γι' αυτό και όλα τα στοιχεία που συμπληρώνετε στο προφίλ σας είναι ορατά σε όλους τους χρήστες. Μόνο τα στοιχεία που δηλώνετε εσείς είναι ορατά: η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν είναι ορατή, παρά μόνο εάν τη δηλώσετε στα στοιχεία επικοινωνίας στο προφίλ σας. Έχετε την επιλογή να επιτρέψετε την προβολή των στοιχείων σας μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες: απλώς επιλέξτε το κουτάκι στο τέλος της σελίδας στην επεξεργασία του προφίλ σας.

Πώς μπορώ να αλλάξω τη γλώσσα της σελίδας;

Μπορείτε να αλλάξετε τη γλώσσα της σελίδας επιλέγοντας την αντίστοιχη σημαιούλα στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης. Έχετε υπόψη σας πως η επιλογή γλώσσας στα κουίζ και τα λεξικά της bab.la είναι ανεξάρτητη από τη γλώσσα της σελίδας. Επομένως όταν επισκέπτεστε τα λεξικά ή τα κουίζ θα πρέπει να επιλέξετε εκ νέου τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει.

Πώς μπορώ να προτείνω μια νέα μετάφραση;

Please use the input form at the end of the dictionary page to enter new translations. We have split the process into three steps. After you enter the translation, you first must check whether your suggestion already exists in the dictionary. If the translation does not exist, you can enter detailed data to the translation in the second step. The more detailed you describe the translation, the more other users can benefit from your contribution. The third step is important to avoid spam. Please enter your login data or enter the captcha code (hint: as soon as you are logged in, the third step will disappear.)

Όταν προτείνετε νέες μεταφράσεις παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας τους εξής κανόνες:

1. Μην προσθέτετε άρθρα (ο, η, το) για τα ουσιαστικά, αλλά επιλέξτε το γένος από το μενού. Π.χ. «άντρας» [Γένος: αρσενικό], όχι «ο άντρας».

2. Όταν προτείνετε αγγλικά ρήματα, παρακαλούμε να τα σημειώνετε στη σωστή μορφή απαρεμφάτου και να μην ξεχνάτε το «to». Π.χ. «to play – παίζω», όχι «play – παίζω».

3. Όταν εισάγετε γερμανικές λέξεις, παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε τη νέα ορθογραφία τους (αν για κάποιο λόγο προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε την παλιά ορθογραφία, παρακαλούμε να το δηλώσετε επιλέγοντας «παλιά ορθογραφία» από το μενού). Π.χ. «Fluss» ή «Fluß» [Γραφή: παλιά ορθογραφία].

4. Χρησιμοποιήστε το μενού για να δηλώσετε τον τομέα εξειδίκευσης και μην συμπεριλαμβάνετε τέτοιου είδους πληροφορίες μέσα στη μετάφραση. Π.χ. «τετράγωνο» [τομέας: μαθηματικά], όχι «τετράγωνο (μαθηματικά)».

5. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε τις παγιωμένες συντομογραφίες.
Π.χ. «to call so.» όχι «to call someone».

6. Εισάγετε τις πληροφορίες που αφορούν τη μετάφραση σε παρενθέσεις () στο τέλος της μετάφρασης. Π.χ. «τσιμέντο (κατασκευές), όχι «τσιμέντο, για κατασκευές».

7. Εισάγετε μία μία τις μεταφράσεις που θέλετε να προτείνετε. Μην εισάγετε περισσότερες από μία μεταφράσεις χωρίζοντάς τες με κόμματα. Π.χ. «stumble - κοντοστέκομαι» και «stumble - κομπιάζω», όχι «stumble - κοντοστέκομαι, κομπιάζω».

Η πρόταση σας θα προστεθεί στη βάση δεδομένων μας με τη σήμανση «δεν έχει επιβεβαιωθεί».

Πώς μπορώ να προσθέσω μια ολόκληρη λίστα όρων στα λεξικά της bab.la;

Σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια που μας προσφέρετε για τη βελτίωση της bab.la! Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Asia. Θα σας βοηθήσει να ανεβάσετε τη λίστα που θέλετε να προσθέσετε χωρίς να χρειαστεί να προσθέσετε μία μία όλες τις λέξεις.

Πότε θα προστεθεί η μετάφραση που πρότεινα στο λεξικό;

Για να μπορούμε να ελέγχουμε την ποιότητα των μεταφράσεων που σας παρέχουμε, κάθε νέα μετάφραση πρέπει να επιβεβαιωθεί από 10 χρήστες προτού συμπεριληφθεί στα λεξικά μας.

Πώς μπορώ να επιβεβαιώσω μια μετάφραση;

You can vote for every suggested translation thus helping the translation to reach its "verified" status. You do this by clicking on "verify" to the right of the word. If you have a better translation than the words in the list, you can enter your own alternative suggestion. Your suggestion will then appear on the list for the next user. Some suggestions do not belong in this dictionary because they already exist or because they are simply wrong. Use the delete option or suggest your own translation alternative.

Τι σημαίνουν οι συντομογραφίες που εμφανίζονται δίπλα στις μεταφράσεις;

Οι συντομογραφίες δείχνουν σε ποιο πεδίο ανήκει η κάθε λέξη ή φράση. Περνώντας το ποντίκι σας πάνω από τις συντομογραφίες θα δείτε την επεξήγηση τους.

Έχω ξεκινήσει ένα κουίζ αλλά δεν γνωρίζω μια απάντηση. Τι κάνω;

Αν δεν γνωρίζετε την απάντηση σε μια από τις ερωτήσεις του κουίζ, απλώς προσπεράστε την.

Δεν μπορώ να επιστρέψω στην προηγούμενη σελίδα του κουίζ. Τι να κάνω;

Έχουμε εσκεμμένα απενεργοποιήσει την επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα. Έτσι τα αποτελέσματα του κουίζ δεν επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες και τα μέσα αποτελέσματα που σας δίνουμε είναι αντικειμενικά.

Πώς μπορώ να βαθμολογήσω ένα κουίζ και να αφήσω σχόλια;

Μόλις ολοκληρώσετε το κουίζ θα εμφανιστεί η επιλογή βαθμολόγησης και εισαγωγής σχολίων.

Πώς υπολογίζονται τα αποτελέσματα των κουίζ;

Τα αποτελέσματα υπολογίζονται επί τοις εκατό βάσει των σωστών απαντήσεων που δώσατε. Οι βαθμοί μοιράζονται ισόποσα σε όλες τις ερωτήσεις.

Μπορώ να εξασκηθώ και να ξανακάνω το κουίζ;

Φυσικά! Επειδή όμως δεν υπάρχει η επιλογή να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματα για συγκρίνετε τις επιδόσεις σας, σας προτείνουμε να τυπώσετε τα αποτελέσματά σας, ώστε να μπορείτε να τα μελετήσετε καλύτερα.

Πώς μπορώ να μελετήσω ένα κουίζ χωρίς να συνδεθώ στο ίντερνετ;

Μόλις ολοκληρώσετε το κουίζ θα παρουσιαστεί η επιλογή να το εκτυπώσετε, μαζί με τις σωστές απαντήσεις.

Πώς μπορώ να ενσωματώσω ένα κουίζ στη σελίδα μου;

Μπορείτε να βρείτε το σύνδεσμο του κάθε κουίζ στη σελίδα που εμφανίζεται μόλις το επιλέξετε από τη λίστα των κουίζ. Απλώς αντιγράψτε αυτό το σύνδεσμο και ενσωματώστε τον στον κωδικό HTML της σελίδας σας.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό που θα βρείτε κάτω από τη λεζάντα «Ενσωματώστε το κουίζ στη σελίδα σας». Προσοχή: το μέγεθος του κουίζ είναι 390 pixels, επομένως ο χώρος όπου θα φιλοξενηθεί στη σελίδα σας πρέπει να έχει μέγεθος περίπου 400 pixels ώστε να μην παρουσιάζει προβλήματα στην προβολή.