Ελληνο-αγγλικό λεξικό

Εισάγετε την ελληνική λέξη που θέλετε να μεταφράσετε στα αγγλικά στο παραπάνω πλαίσιο αναζήτησης. Η αναζήτηση πραγματοποιείται αμφίδρομα στο Ελληνο-αγγλικό λεξικό, επομένως μπορείτε να πληκτρολογήσετε μια λέξη είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Συμβουλευτείτε τη λίστα συνωνύμων, τα παραδείγματα χρήσης και τις σχετικές συζητήσεις του φόρουμ για καλύτερα αποτελέσματα.

Πραγματοποιήστε αλφαβητική αναζήτηση στο Ελληνο-αγγλικό λεξικό

Αν αναζητάτε μια ελληνική λέξη, αλλά δεν είστε σίγουροι για την ορθογραφία της, μπορείτε απλώς να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω γράμματα της αλφαβήτου για να δείτε την πλήρη λίστα λημμάτων που αρχίζουν με αυτό το γράμμα. Τα λήμματα είναι οργανωμένα σε αλφαβητική σειρά όπως και σε ένα έντυπο λεξικό. Όταν εντοπίσετε τη λέξη που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε την για να ανακατευθυνθείτε στην αντίστοιχη σελίδα του λεξικού και να δείτε τις μεταφράσεις και τα συνώνυμά της στα αγγλικά.

Μπορείτε κι εσείς να συμμετάσχετε στη δημιουργία του πληρέστερου ηλεκτρονικού ελληνοαγγλικού λεξικού. Όλοι οι χρήστες της bab.la μπορούν να βοηθήσουν συνεισφέροντας στο λεξικό χάρη στην παρακάτω λίστα που περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες καταχωρήσεις που έχουν προταθεί. Μπορείτε να ψηφίσετε για τις λέξεις που αξίζουν να προστεθούν στη βάση δεδομένων του ελληνοαγγλικού λεξικού κάνοντας κλικ στο κουμπί που βρίσκεται δεξιά. Η επόμενη σελίδα θα σας επιτρέψει να διορθώσετε τη μετάφραση αν έχετε βρει κάποιο λάθος, να τη διαγράψετε αν δεν είναι σωστή ή να επιβεβαιώσετε την ψήφο σας.

Γίνετε κι εσείς μέλος της bab.la και διασκεδάστε βοηθώντας μας! Θέλουμε να σας παρέχουμε το πληρέστερο ηλεκτρονικό ελληνοαγγλικό λεξικό, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να τα καταφέρουμε. Μπορείτε να προσθέσετε νέους όρους και ιδιωματικές εκφράσεις, ή εναλλακτικές μεταφράσεις για όρους που βλέπετε στο λεξικό. Οι γλώσσες εξελίσσονται συνεχώς και γι' αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα ενημερωμένο λεξικό. Επιπλέον, σε κάποιες μεταφράσεις μπορεί να λείπει μια συγκεκριμένη λέξη. Για παράδειγμα, μια αγγλική λέξη που ανήκει στον τομέα της ιατρικής μπορεί να μεταφράζεται διαφορετικά στα Ελληνικά σε σχέση με έναν όρο της μηχανικής. Γι' αυτό το λόγο θέλουμε να εγγραφείτε σήμερα. Μόλις εγγραφείτε στην κοινότητα, μαζεύετε πόντους στην παγκόσμια κατάταξη για κάθε προσθήκη στο λεξικό. Οι χρήστες της bab.la είναι πολύ ενεργοί και πάντα χαίρονται να σας βοηθήσουν, κάτι που βοηθάει πολύ σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες για τη γραμματική ή τη μετάφραση κάποιας ιδιωματικής έκφρασης. Απλά υποβάλλετε την ερώτησή σας στο ελληνοαγγλικό φόρουμ και κάποιος θα απαντήσει το συντομότερο δυνατόν.