Δανεζο-γερμανικό λεξικό

Η σωστή μετάφραση από τα Δανέζικα προς τα Γερμανικά και αντίστροφα είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή παρεξηγήσεων εφόσον τα Δανέζικα μοιάζουν πολύ με τα Γερμανικά. Μεταφράστε με τη βοήθεια του Δανο-γερμανικού λεξικού μας για να αποφύγετε τα λάθη.

Πραγματοποιήστε αλφαβητική αναζήτηση στο δανογερμανικό λεξικό

Αν δεν γνωρίζετε την ορθογραφία του δανέζικου όρου που σας ενδιαφέρει, χρησιμοποιήστε τα γράμματα της αλφαβήτου παρακάτω για να δείτε την πλήρη λίστα των δανέζικων λημμάτων που ξεκινούν με αυτό το γράμμα. Επιλέγοντας τη λέξη που σας ενδιαφέρει από τη λίστα, θα ανακατευθυνθείτε στην αντίστοιχη σελίδα του λεξικού όπου μπορείτε να δείτε όλες τις μεταφράσεις της και τα συνώνυμά της στα Γερμανικά.

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να δείτε τις πιο πρόσφατες μεταφράσεις που πρότειναν οι χρήστες μας για το δανογερμανικό λεξικό. Προτού συμπεριληφθούν στο λεξικό, οι μεταφράσεις αυτές πρέπει να ελεγχθούν από εσάς. Αν συμφωνείτε με μια μετάφραση, επιβεβαιώστε την για να μας ενημερώσετε πως πρέπει να συμπεριληφθεί στο λεξικό. Αν θεωρείτε πως μια μετάφραση είναι λανθασμένη, έχετε την επιλογή να ζητήσετε τη διαγραφή της, ή να προτείνετε διορθώσεις.

Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε τα λεξικά μας με τη συμμετοχή σας στη bab.la και ελάτε μαζί μας! Ο στόχος μας είναι να γίνουμε το μεγαλύτερο δωρεάν διαδικτυακό Γερμανο-δανικό λεξικό στον κόσμο και μπορείτε να μας βοηθήσετε! Η συμβολή των χρηστών είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αναπτύξουμε τα λεξικά μας. Για παράδειγμα, καινούριες ερμηνείες και μεταφράσεις για τις λέξεις αργκό που χρησιμοποιούνται στη Δανία δημιουργούνται καθημερινά. Οι έννοιες μιας λέξεις μπορούν να αλλάξουν με βάση την περιοχή που αυτή η λέξη χρησιμοποιείται. Προτού αυτές οι μεταφράσεις γίνουν κοινό κτήμα, οι χρήστες μπορούν να τις προτείνουν ως προσθήκες στο Δανο-γερμανικό. Επιπλέον, ορισμένοι τύποι ειδικών μεταφράσεων μπορεί να έχουν μεγάλες αποκλίσεις. Ο ίδιος δανέζικος όρος μπορεί να έχει δύο πολύ διαφορετικές μεταφράσεις στα Γερμανικά ανάλογα με τον τομέα στον οποίο αναφέρεται.
Εγγραφείτε σήμερα στην κοινότητα της bab.la. Για κάθε συνεισφορά, όπως είναι η πρόταση νέων όρων στο Δανο-γερμανικό λεξικό, κερδίζετε πόντους στην παγκόσμια κατάταξη. Εάν θέλετε να προσθέσετε μια καινούρια λέξη αλλά δεν είστε σίγουροι για τη μετάφρασή της, οι άλλοι χρήστες της bab.la είναι εκεί για να σας βοηθήσουν. Ανέβαστε μια ερώτηση στο δανογερμανικό φόρουμ και συζητήστε θέματα όπως είναι η μετάφραση κοινών φράσεων στα δανέζικα, η δανέζικη γραμματική και άλλα πράγματα που σχετίζονται με τη γλώσσα. Το λεξικό της bab.la είναι μια εξαιρετική βοήθεια για τη μετάφραση από τα Δανέζικα προς τα Γερμανικά και αντίστροφα.