Αγγλο-ρουμανικό λεξικό

Βρείτε τη ρουμανική μετάφραση που αναζητάτε πληκτρολογώντας τη λέξη ή φράση που σας ενδιαφέρει στο παραπάνω πλαίσιο αναζήτησης. Η αναζήτηση είναι αμφίδρομη, επομένως μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον όρο που αναζητάτε είτε στα ρουμανικά, είτε στα αγγλικά. Συμβουλευτείτε τη λίστα συνωνύμων, τα παραδείγματα χρήσης και τις σχετικές συζητήσεις του φόρουμ για καλύτερα αποτελέσματα.

Πραγματοποιήστε αλφαβητική αναζήτηση στο Αγγλο-ρουμανικό λεξικό

Χρησιμοποιήστε το αλφάβητο που βλέπετε παρακάτω για να περιηγηθείτε στο Αγγλο-ρουμανικό λεξικό χειροκίνητα. Επιλέξτε ένα γράμμα για να δείτε όλα τα λήμματα του λεξικού που αρχίζουν με αυτό. Για να δείτε όλες τις ρουμανικές αποδόσεις ενός αγγλικού όρου καθώς και συνώνυμα στα ρουμανικά, απλώς επιλέξτε τον όρο που σας ενδιαφέρει.

Οι πιο πρόσφατες προτάσεις για νέες μεταφράσεις από τα αγγλικά προς τα ρουμανικά φαίνονται στον παρακάτω πίνακα. Οι όροι αυτοί προστέθηκαν από τους χρήστες μας. Πείτε μας τη γνώμη σας: επιβεβαιώστε μεταφράσεις που θεωρείτε σωστές ώστε να προστεθούν στο Αγγλο-ρουμανικό λεξικό ή προτείνετε διορθώσεις για μεταφράσεις που θεωρείτε λανθασμένες.

Στόχος μας είναι να φτιάξουμε το καλύτερο δωρεάν ηλεκτρονικό Αγγλο-ρουμανικό λεξικό. Για να τον πετύχουμε χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Οι μεταφράσεις που προτείνουν οι χρήστες μας συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση των λεξικών. Οι γλώσσες εξελίσσονται και νέες μεταφράσεις ρουμανικών όρων και αγγλικών εκφράσεων εμφανίζονται καθημερινά. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που το Αγγλο-ρουμανικό λεξικό περιλαμβάνει αρκετές διαφορετικές μεταφράσεις για κάποιους όρους. Ένας επιπλέον λόγος είναι πως ένας όρος μπορεί να φέρει διαφορετικά νοήματα ανάλογα με το εννοιολογικό πλαίσιο στο οποίο χρησιμοποιείται. Έχετε υπόψη σας ότι δεν προσθέτουμε αυτόματα τις νέες προτάσεις που κατατίθενται από τους χρήστες στο Αγγλο-ρουμανικό λεξικό. Κάθε νέα πρόταση θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης μεταφράσεων από τα αγγλικά προς τα ρουμανικά, αλλά θα φέρει τη σήμανση «δεν έχει επιβεβαιωθεί». Προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα του λεξικού κάθε νέος αγγλικός ή ρουμανικός όρος πρέπει να επιβεβαιωθεί από 10 χρήστες προτού προστεθεί στο Αγγλο-ρουμανικό λεξικό.
Εγγραφείτε σήμερα στην κοινότητα της bab.la. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες κερδίζουν πόντους όταν για παράδειγμα προτείνουν μια νέα μετάφραση. Συναγωνιστείτε με τους φίλους σας, τους συγγενείς σας και άλλους χρήστες για να φτάσετε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν είστε σίγουροι πως η μετάφραση που θέλετε να προτείνετε είναι σωστή; Συμβουλευτείτε άλλους χρήστες! Υποβάλετε την ερώτησή σας στο Αγγλο-ρουμανικό φόρουμ όπου συναντιούνται οι λάτρεις των γλωσσών για να συζητήσουν για οτιδήποτε, από τη μετάφραση ενός όρου μέχρι και τη χρήση γραμματικών φαινομένων.