Αγγλο-ελληνικό λεξικό

Χρησιμοποιήστε το παραπάνω πλαίσιο αναζήτησης για να πληκτρολογήσετε τον όρο που θέλετε να αναζητήσετε στο Ελληνο-αγγλικό λεξικό. Η αναζήτηση πραγματοποιείται αμφίδρομα, επομένως μπορείτε να πληκτρολογήσετε λέξεις είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Συμβουλευτείτε τη λίστα συνωνύμων, τα παραδείγματα χρήσης και τις σχετικές συζητήσεις του φόρουμ για καλύτερα αποτελέσματα.

Πραγματοποιήστε αλφαβητική αναζήτηση στο Αγγλο-ελληνικό λεξικό

Η bab.la σας δίνει τη δυνατότητα αλφαβητικής αναζήτησης στο Αγγλο-ελληνικό λεξικό. Αν, για παράδειγμα, δεν θυμάστε την ορθογραφία μιας λέξης, μπορείτε επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω γράμματα της αλφαβήτου να δείτε την πλήρη λίστα των λημμάτων που αρχίζουν με το γράμμα αυτό. Απλώς επιλέξτε τη λέξη που σας ενδιαφέρει από τη λίστα και θα ανακατευθυνθείτε στην αντίστοιχη σελίδα του λεξικού όπου θα βρείτε τις μεταφράσεις τις στα ελληνικά, λίστες συνωνύμων και παραδείγματα χρήσης.

Όλοι οι χρήστες της bab.la μπορούν να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε το καλύτερο ηλεκτρονικό Αγγλο-ελληνικό λεξικό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις μεταφράσεις που πρότειναν πρόσφατα οι χρήστες μας και να ψηφίσετε εκείνες που θεωρείτε πως πρέπει να συμπεριληφθούν στο λεξικό. Αφού επιλέξετε το κουτάκι δεξιά, θα μπορείτε να επιβεβαιώσετε την ψήφο σας ή να τροποποιήσετε τη μετάφραση αν έχετε βρει κάποιο λάθος καθώς και να τη διαγράψετε αν δεν τη θεωρείτε σωστή.

Ως μέλη της κοινότητας της bab.la, μπορείτε να συμμετάσχετε στη δημιουργία του καλύτερου ηλεκτρονικού Αγγλο-ελληνικού λεξικού. Γνωρίζετε κάποια αγγλική ιδιωματική έκφραση, την αμερικανική αργκό ή ίσως κάποια βρετανική τοπική διάλεκτο; Μοιραστείτε τις γνώσεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του bab.la προτείνοντας νέες μεταφράσεις για το Αγγλο-ελληνικό λεξικό. Κάθε νέα μετάφραση που προτείνεται από τους χρήστες μας πρέπει να επιβεβαιωθεί από 10 μέλη της κοινότητας προτού προστεθεί στο Αγγλο-ελληνικό λεξικό. Έως τότε θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης μεταφράσεων από τα αγγλικά προς τα ελληνικά φέροντας τη σήμανση «δεν έχει επιβεβαιωθεί». Με αυτόν τον τρόπο τα λεξικά μας διατηρούνται ενημερωμένα ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η υψηλή τους ποιότητα. Άλλωστε η ίδια λέξη μπορεί να μεταφράζεται διαφορετικά ανάλογα με το συγκείμενο της πρότασης. Έτσι ένας τεχνικός όρος μεταφράζεται διαφορετικά από έναν ιατρικό, κ.λπ. Για να ξεκινήσετε να προτείνετε νέες μεταφράσεις και να συγκεντρώνετε πόντους για την παγκόσμια κατάταξη, εγγραφείτε σήμερα. Αν έχετε απορίες σχετικά με την ορθογραφία κάποιας λέξης ή σχετικά με κάποιο γραμματικό φαινόμενο, ρωτήστε τους υπόλοιπους χρήστες της bab.la στο Αγγλο-ελληνικό φόρουμ.