Παιχνίδια

Play Hangman

Κρεμάλα

Είστε έτοιμοι να σώσετε το ανθρωπάκι από την κρεμάλα; Δοκιμάστε τώρα τις ικανότητές σας!

Παίξτε το Παιχνίδι Μνήμης

Παιχνίδι Μνήμης

Απομνημονεύστε τις λέξεις και αντιστοιχίστε τα σωστά ζεύγη μεταφράσεων. Τα καταφέρνετε με τις γλώσσες;

Παίξτε Αντιστοίχισε τα!

Αντιστοίχισε τα!

Αντιστοιχίστε τα ζεύγη μεταφράσεων όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Θα τα καταφέρετε;

Ο ενεστώτας στα αγγλικά

Ο διπλός ενεστώτας των αγγλικών που μας μπερδεύει.

Τα παιχνίδια της bab.la δεν είναι μόνο διασκεδαστικά, αλλά και παιδαγωγικά. Δεν θα ήταν ωραίο να μαθαίνατε νέες λέξεις χωρίς να χρειάζεται να αποστηθίζετε λεξιλόγιο; Με τα παιχνίδια της bab.la μπορείτε να διασκεδάσετε μαθαίνοντας και έτσι θα θυμάστε καλύτερα τις νέες λέξεις που μάθατε.

Η εκμάθηση μιας γλώσσας είναι πραγματική πρόκληση. Είναι δύσκολο να θυμάστε όλες τις νέες λέξεις, τους γραμματικούς κανόνες και τις εκφράσεις που μαθαίνετε. Είναι πιο εύκολο για ένα παιδί να μάθει μια ξένη γλώσσα, καθώς όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο δύσκολα αφομοιώνουμε νέο λεξιλόγιο και συντονίζουμε διαφορετικές γλώσσες στο μυαλό μας. Ποιος θα ήταν λοιπόν ένας καλός τρόπος να μάθετε μια γλώσσα; Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα (στο σχολείο ή μετά τη δουλειά), να ταξιδέψετε σε μια χώρα όπου ομιλείται η γλώσσα που μαθαίνετε και να συναναστραφείτε με φυσικούς ομιλητές, ή να αναζητήσετε ηλεκτρονικές πηγές όπως η πύλη γλωσσών bab.la.

Η bab.la σας παρέχει ένα φάσμα εργαλείων για την εκμάθηση γλωσσών. Τα λεξικά μας περιλαμβάνουν εκατομμύρια λήμματα που θα σας βοηθήσουν να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό σας, να μάθετε σωστή ορθογραφία και να κατανοήσετε τη σωστή χρήση λέξεων και φράσεων. Η κοινότητα της bab.la συνεχώς μεγαλώνει καθώς όλο και περισσότεροι λάτρεις των γλωσσών γίνονται μέλη, και το φόρουμ δίνει τη δυνατότητα σε όλους αυτούς τους χρήστες από όλο τον κόσμο να συνδιαλέγονται σχετικά με θέματα που αφορούν τις γλώσσες και τους πολιτισμούς. Ένα από τα πιο αγαπημένα εργαλεία των μελών μας, όμως, είναι τα Παιχνίδια. Παιχνίδια όπως η Κρεμάλα και το Παιχνίδι της Μνήμης θα σας βοηθήσουν να μάθετε νέο λεξιλόγιο εύκολα και ευχάριστα.

Η Κρεμάλα είναι παιχνίδι για δύο ή και περισσότερους παίκτες. Στην κλασική μορφή του, ένας παίκτης επιλέγει μια λέξη, κατά προτίμηση μεγάλη και δύσκολη. Στην ηλεκτρονική Κρεμάλα της bab.la η λέξη επιλέγεται αυτόματα από το σύστημα και εμφανίζονται μια σειρά από παύλες, ίσες στον αριθμό με τα γράμματα της λέξης. Εσείς πρέπει να μαντέψετε τη λέξη, προτείνοντας από ένα γράμμα κάθε φορά. Αν η λέξη περιέχει το γράμμα που προτείνατε, τότε αυτό θα εμφανιστεί στην οθόνη, στη θέση της σωστής παύλας. Αν δεν το περιέχει, θα αρχίσει να σχηματίζεται το ανθρωπάκι στην κρεμάλα. Το παιχνίδι τελειώνει όταν βρείτε τη λέξη! Προσοχή όμως: αν το ανθρωπάκι «κρεμαστεί» προτού μαντέψετε τη λέξη που ψάχνουμε θα χάσετε.

Έχετε ξαναπαίξει το Παιχνίδι Μνήμης; Αν ναι, τότε το παιχνίδι μας Αντιστοίχισε τα! θα είναι εύκολο για εσάς. Επιλέγοντας το παιχνίδι, θα εμφανιστούν στην οθόνη σας οκτώ πλαίσια κειμένου. Σε αντίθεση με το Παιχνίδι Μνήμης, στο Αντιστοίχισε τα! βλέπετε από την αρχή τέσσερις λέξεις και τις αποδόσεις τους στη γλώσσα που επιλέξατε. Η αποστολή σας είναι να αντιστοιχίσετε τα ζεύγη λέξεων όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Όσο παίζετε αυξάνεται το επίπεδο δυσκολίας και έτσι θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρείτε τα σωστά ζευγάρια. Μόνο έτσι όμως θα μάθετε γρήγορα και θα θυμάστε τις νέες λέξεις που μαθαίνετε.

Ένα ακόμα παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε με την bab.la είναι οι Μπερδεμένες Λέξεις. Μοιάζει με την Κρεμάλα, αλλά εδώ βλέπετε στην οθόνη τα γράμματα της λέξης που ψάχνουμε. Για να είναι το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον, «μπερδέψαμε» τα γράμματα κι εσείς πρέπει να μαντέψετε ποια είναι η σωστή λέξη. Απλώς τραβήξτε τα γράμματα με το ποντίκι σας και τοποθετήστε τα στη θέση της σωστής παύλας για να σχηματίστε τη λέξη.

Το τέταρτο παιχνίδι της bab.la σας βοηθά να εξασκήσετε το μυαλό σας και να βελτιώσετε το λεξιλόγιό σας. Επιλέγοντας το Παιχνίδι Μνήμης θα εμφανιστούν στην οθόνη σας οκτώ κάρτες. Οι τέσσερις περιέχουν λέξεις στη γλώσσα που δηλώσατε πως γνωρίζετε και φέρουν τη σημαία που συμβολίζει τη γλώσσα αυτή, και οι άλλες τέσσερις περιέχουν λέξεις στη γλώσσα που δηλώσατε πως μαθαίνετε και φέρουν την αντίστοιχη σημαία. Επιλέγοντας μια κάρτα θα εμφανιστεί η λέξη που περιέχει. Αποστολή σας είναι να βρείτε τη σωστή μετάφραση. Επιπλέον, πρέπει να είστε γρήγοροι γιατί ο χρόνος μετρά. Για να κερδίσετε πρέπει να αντιστοιχίσετε όλες τις λέξεις.

Διασκεδάστε μαθαίνοντας λεξιλόγιο με τα Παιχνίδια της bab.la!