Εργαλεία

Η bab.la σας παρέχει κάποια εργαλεία για την ιστοσελίδα σας καθώς και πρόσθετα για το φυλλομετρητή σας. Τα εργαλεία αυτά είναι δωρεάν και ελεύθερα για όλους. Δείτε παρακάτω όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και επιλέξτε αυτά που χρειάζεστε. Προσπαθούμε να διατηρούμε τα εργαλεία μας ενημερωμένα ώστε να είναι συμβατά με όλες τις πρόσφατες εκδόσεις των διαφόρων διαθέσιμων φυλλομετρητών.

Ψάχνατε τις εφαρμογές της bab.la; Μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Πρόσθετο για τα λεξικά της bab.la για τον Chrome και τον Firefox

Το πρόσθετο για το φυλλομετρητή σας σάς επιτρέπει να αναζητήσετε μεταφράσεις απευθείας από το πεδίo αναζήτησης του φυλλομετρητή σας (δείτε τη μαρκαρισμένη περιοχή στην εικόνα). Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε τη σελίδα μας (π.χ. στην εικόνα πραγματοποιούμε αναζήτηση ενώ είμαστε στο Google).

Κάποιες υπηρεσίες πιθανόν να είναι ήδη εγκατεστημένες στο φυλλομετρητή σας (π.χ. Google, Yahoo, κ.λπ.). Επιλέξτε την bab.la από τη λίστα (π.χ. το Αγγλο-ελληνικό λεξικό στην εικόνα), ξεκινήστε να πληκτρολογείτε μια λέξη και πατήστε enter.
Το πρόσθετο θα εγκατασταθεί αυτόματα στο φυλλομετρητή σας. Επιλέξτε τον επιθυμητό συνδυασμό γλωσσών από το αναπτυσσόμενο μενού και προχωρήστε στην εγκατάσταση.

  

Εφαρμογή λεξικών για την ιστοσελίδα σας

Μπορείτε να προσθέσετε την εφαρμογή λεξικών της bab.la στην ιστοσελίδα σας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: η εφαρμογή ενσωματώνεται στη σελίδα σας όπως ακριβώς ένα βίντεο YouTube. Απλώς επιλέξτε την εκδοχή της εφαρμογής που σας ενδιαφέρει από το αναπτυσσόμενο μενού και θα εμφανιστεί ένας κώδικας. Αντιγράψτε τον, ενσωματώστε τον στην ιστοσελίδα σας και τελειώσατε!

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας θα μπορούν να αναζητήσουν τις μεταφράσεις που χρειάζονται χωρίς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον ιστότοπο σας.
Μπορείτε να προσαρμόσετε την εφαρμογή στις ανάγκες σας. Κατ' αρχάς μπορείτε να επιλέξετε ποια θέλετε να είναι η γλώσσα της εφαρμογής από τις ρυθμίσεις γλώσσας. Χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού μπορείτε να ορίσετε αν οι επισκέπτες της σελίδας σας θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα λεξικά της bab.la μέσω της εφαρμογής, ή αν προτιμάτε να περιορίσετε την αναζήτηση σε ένα μόνο λεξικό. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το μέγεθος της εφαρμογής όπως θα εμφανίζεται στη σελίδα σας. Ορίζετε το ύψος και το πλάτος, έχετε όμως υπόψη σας πως όσο μικρότερη η εφαρμογή σε μέγεθος, τόσο λιγότερες μεταφράσεις θα μπορεί να προβάλει. Αφότου ορίσετε τις επιθυμητές ρυθμίσεις, επιλέξτε «δημιουργία κώδικα» για να δείτε τον κώδικα που θα χρειαστεί να ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα σας.

Γλώσσα

Λεξικό

Μέγεθος


Εφαρμογή γλωσσικών κουίζ για την ιστοσελίδα σας

Μπορείτε να προσθέσετε όποιο κουίζ θέλετε στην ιστοσελίδα σας. Οι επισκέπτες της σελίδας σας θα μπορούν να κάνουν το κουίζ που ενσωματώσατε στη σελίδα σας χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν την bab.la. Ολοκληρώνοντας το κουίζ, θα τους παρουσιάζονται τα αποτελέσματα, ακριβώς όπως στην ιστοσελίδα της bab.la.
Στην εικόνα βλέπετε ένα από τα κουίζ μας ενσωματωμένο σε μια γερμανική ιστοσελίδα. Όπως βλέπετε, οι επισκέπτες της σελίδας σας θα βλέπουν τις ίδιες ακριβώς πληροφορίες όπως και στον ιστότοπο της bab.la.

Αν θέλετε να ενσωματώσετε ένα κουίζ στην ιστοσελίδα σας, απλώς επιλέξτε το κουίζ που σας ενδιαφέρει και θα βρείτε έναν κώδικα στη δεξιά πλευρά της οθόνης (βλ. μαρκαρισμένη περιοχή στην εικόνα). Αντιγράψτε αυτό τον κώδικα στον κώδικα HTML της ιστοσελίδας σας και τελειώσατε! Προσοχή: το μέγεθος της εφαρμογής κουίζ είναι 400 pixels.

Γραμμή εργαλείων λεξικών για τον Firefox (Συμβατό με τον Firefox 24)

Η γραμμή εργαλείων για τον Firefox σας επιτρέπει να βρίσκετε τις μεταφράσεις που χρειάζεστε απευθείας από το φυλλομετρητή σας, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτείτε τη σελίδα μας. Απλώς επιλέξτε το λεξικό που χρειάζεστε από το αναπτυσσόμενο μενού (βλ. εικόνα). Επιπλέον, η γραμμή εργαλείων περιλαμβάνει πεδία αναζήτησης για τη Wikipedia και το Google για περισσότερες πληροφορίες.

Επιλέξτε εδώ για να προσθέσετε τη γραμμή εργαλείων για τον Firefox στο φυλλομετρητή σας.
Γραμμή εργαλείων για τον Firefox - λεξικά bab.la

Μήπως σας ενδιαφέρουν περισσότερο οι γλωσσικές εφαρμογές μας, για iPhone, iPod Touch και iPad; Μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα.