Ασκήσεις λεξιλογίου

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς να ξεκινήσετε τις ασκήσεις λεξιλογίου.

Με τις Ασκήσεις Λεξιλογίου της bab.la μπορείτε να ξεκινήσετε να μαθαίνετε μέσα σε λίγα λεπτά:

1. Εγγραφή: δημιουργήστε το λογαριασμό σας δωρεάν και θα λάβετε αμέσως ένα email επιβεβαίωσης. Απλώς ακολουθήστε το σύνδεσμο που θα βρείτε στο μήνυμα για να γίνετε κι εσείς μέλος της κοινότητας της bab.la. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε με ένα από τους υπάρχοντες λογαριασμούς σας (βλ. facebook, yahoo, twitter κ.λπ.).

2. Επιλογή άσκησης: μπορείτε να επιλέξετε μια από τις εκατοντάδες δωρεάν ασκήσεις μας και να αρχίσετε τώρα να εξασκήστε με την bab.la. Απλώς επιλέξτε τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει και πληκτρολογήστε λέξεις κλειδιά για να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε, ή πραγματοποιήστε αναζήτηση κατά κατηγορία. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες ασκήσεις αργότερα.

3. Εκμάθηση: Μόλις επιλέξετε μια άσκηση, αρχίζει αυτομάτως η εκμάθηση του λεξιλογίου. Με τις κάρτες λεξιλογίου αφομοιώνετε πιο εύκολα τις νέες λέξεις που μαθαίνετε και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πως θα τις ξεχάσετε. Μπορείτε να σταματήσετε την άσκηση όποτε θέλετε και να συνεχίσετε αργότερα: οι ασκήσεις σας αποθηκεύονται αυτομάτως για μεγαλύτερη ευκολία.

Πως να μελετήσετε με τις κάρτες λεξιλογίου.

1. Όλοι οι άνθρωποι έχουν βραχεία και μακρά μνήμη. Δεν αρκεί να μάθετε το λεξιλόγιο που μελετάτε, πρέπει να εντυπωθεί στη μακρά μνήμη σας. Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος των Ασκήσεων Λεξιλογίου της bab.la: να μάθετε νέο λεξιλόγιο ευχάριστα ώστε να το αφομοιώσετε και να μην το ξεχάσετε ποτέ.

2. Οι νέες λέξεις που μαθαίνουμε συνήθως αποτυπώνονται στη μνήμη μας αφότου τις επαναλάβουμε τουλάχιστον πέντε φορές. Έχουμε δομήσει τις Ασκήσεις Λεξιλογίου σε πέντε επίπεδα, ώστε όταν συμπληρώσετε όλα τα επίπεδα το λεξιλόγιο να έχει εντυπωθεί στη μνήμη σας.

3. Όταν συναντάτε μια λέξη που γνωρίζετε σε μια άσκηση, μεταφέρεται αυτομάτως στο επόμενο επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό, φτάνοντας στο πέμπτο επίπεδο η λέξη αυτή έχει πλέον εντυπωθεί στη μακρά μνήμη σας. Αν όμως δεν αναγνωρίσετε τη λέξη, επιστρέφει στο πρώτο επίπεδο. Στόχος σας είναι να φτάσετε στο πέμπτο επίπεδο αναγνωρίζοντας όλες τις λέξεις της άσκησης.

Πως να δημιουργήσετε τη δική σας άσκηση.

Μόλις συνδεθείτε θα δείτε την επιλογή «Δημιουργήστε μια νέα άσκηση» στο μενού. Εκεί πληκτρολογείτε τον τίτλο, την περιγραφή και το γλωσσικό συνδυασμό, και έπειτα εισάγετε το λεξιλόγιο που θέλετε να μελετήσετε. Μόλις ολοκληρώσετε την άσκηση επιλέγετε «Υποβολή Άσκησης». Συμβουλή: οι ασκήσεις σας είναι προσβάσιμες για όλους τους χρήστες μας. Αν δεν θέλετε να μοιραστείτε την άσκησή σας με άλλους χρήστες, μαρκάρετε την επιλογή «Αυτή είναι μια ιδιωτική άσκηση (οι υπόλοιποι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση)» πριν την υποβολή.

Πραγματοποιήστε αναζήτηση στις δημόσιες Ασκήσεις Λεξιλογίου

EN αγγλικά ισπανικά ES